L’Ajuntament de Martorell en ple va aprovar dilluns passat una moció que demana resposta immediata a les millores que precisa l’Hospital Sant Joan de Déu

Entre els acords de la moció, destaquen la petició d’una reunió urgent amb el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Toni Comín. En aquesta trobada es preveu aconseguir el compromís del Departament de Salut de donar resposta als problemes plantejats i la reclamació de la dotació econòmica necessària per dur-ho a terme.

L’alcalde Xavier Fonollosa va avançar que “el proper mes de març tindrà lloc la reunió amb el conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín, en la que li demanarem un esforç de contractació d’activitat per poder fer front a la inversió necessària d’ampliació de l’equipament.” L’alcalde va recordar que en la visita a Martorell del passat desembre, el conseller va reconèixer que “l’Hospital de Martorell era un dels d’actuació prioritària a causa del seu dèficit estructural. Va dir que atendria les nostre peticions i me’l crec”.

Un equipament que atén 13 poblacions i unes 160.000 persones

L’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell dona servei d’atenció sanitària especialitzada a 13 municipis de les comarques del Baix Llobregat Nord, l’Anoia i l’Alt Penedès: Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Martorell, Castellví de Rosanes, Gelida, Sant Llorenç d’Hortons, Masquefa, Sant Esteve Sesrovires, Abrera, Esparreguera, Olesa de Montserrat, El Bruc i Collbató. Aquest fet el converteix en hospital de referència per a 160.000 persones.

Però l’estructura física de l’equipament sanitari és insuficient per donar resposta a aquesta demanda; les mancances estructurals i la insuficiència pressupostària, agreujada per les retallades econòmiques, fa que l’objectiu de donar atenció hospitalària al territori de referència no s’assoleix, fet es tradueix en demores per la realització de proves diagnòstiques, llistes d’espera per visitar als pacients i llistes d’espera quirúrgiques.

Per tot això, la moció demana la millora urgent dels serveis de salut de l’Hospital de Martorell, una demanda que ha estat consensuada amb els alcaldes i alcaldesses dels 13 municipis implicats.

Font: Ajuntament de Martorell 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here