Els alcaldes i alcaldesses d’Esparreguera, Olesa, Abrera, Collbató i Sant Esteve Sesrovires, han acordat amb la patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) avançar cap a un conveni de col·laboració que permeti els cinc municipis dinamitzar el teixit empresarial local i trobar sinèrgies en materia de promoció econòmica, comerç i emprenedoria

L’entesa entre les cinc poblacions és total i totes han apostat per establir un conveni de col·laboració a sis bandes, més que no pas acords bilaterals amb PIMEC, que faciliti el creixement i les sinèrgies a tota la zona nord del Baix Llobregat.

L’acord entre els municipis d’Esparreguera, Olesa, Abrera, Collbató i Sant Esteve Sesrovires i PIMEC es va establir en la reunió mantinguda aquest dijous entre els cinc alcaldes/ses i diferents representants de la patronal catalana encapçalats pel delegat al Baix Llobregat, Agustí Miró. 

La trobada, celebrada a l’Ajuntament d’Abrera, va servir com a presa de contacte i va permetre sentar les bases per establir col·laboracions amb l’objectiu de dinamitzar el comerç i l’economia a totes cinc poblacions.

Com a properes passes les cinc localitats  van acordar dur a terme una reunió caire tècnic i polític que els permeti compartir agenda, prioritzar necessitats i, al mateix temps, valorar els serveis que pot oferir PIMEC pel que fa a la dinamització econòmica d’aquests municipis.

A partir d’aquesta nova reunió de treball, segons va manifestar l’Alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, “s’establiran acords comuns que permetin la redacció d’un conveni de col·laboració que aporti benefici mutu a les cinc poblacions implicades”. 

Eduard Rivas també va voler destacar que la reunió  “ha estat el tret de sortida a nova etapa d’acció coordinada, de col·laboració i d’unitat política dels cinc alcaldes per avançar plegats en reptes comuns en matèria de promoció económica, comerç i impuls a l’emprenedoria”.

Esparreguera, Olesa, Abrera, Collbató i Sant Esteve Sesrovires no és la primera vegada que col·laboren per coordinar esforços. Des de fa més d’un any i mig aquestes cinc poblacions, que representen més de 70.000 habitants, treballen plegades al Patronat de la Fundació d’Inserció Laboral (FIL) per trobar la sostenibilitat econòmica d’aquesta fundació i, d’altra banda, recentement poblacions com Esparreguera, Olesa i Abrera han mantingut trobades per demanar solucions conjuntes a la Generalitat pel servei de les línies d’autobús Manresa-Barcelona i Igualada Barcelona operades per Monbus.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here