Si més del 50% de la població està formada per dones, què passaria si aquestes aturessin la seva activitat? Partint d’aquesta premissa, ha sorgit una iniciativa internacional per visibilitzar el poder de les dones que al Baix Llobregat seguiran municipis com Esplugues o Gavà

L’acció es fa coincidir amb el Dia Internacional de les Dones, avui dimecres 8 de març, i tindrà lloc a uns 50 països d’arreu del món.

Diversos ajuntaments de la comarca, conviden les dones a sumar-se a la jornada reivindicativa i, més concretament, a unir-se a la convocatòria d’aturada que, al nostre país, serà de mitja hora a partir de les 12 del migdia.


Esplugues
s’adhereix a la mobilització global del dia 8 de març per denunciar les desigualtats de gènere, la violència masclista, la bretxa salarial i la no valoració del paper i treball de les dones com a cuidadores d’altres en l’àmbit social i familiar.

Avui dimecres 8 de març, després de la lectura del Manifest Institucional, es farà una concentració i aturada de mitja hora a les 12 hores davant de la Casa Consistorial, a plaça de Santa Magdalena d’Esplugues.

Gavà, també se suma al Paro Internacional Feminista, i avui a les 12 del migida es farà una aturada simbòlica de 5 minuts per reivindicar els drets de les dones i denunciar les desigualtats laborals, salarials i socials així com la xacra de la violència masclista que durant aquest 2017 s’ha cobrat la vida de 16 dones.

A banda dels 5 minuts de silenci, es farà lectura del manifest de la Campanya Yo Paro on es parla de les diferents desigualtats existents encara avui dia arreu del món. A més, es visibilitzaran dues imatges: una amb el logo de campanya i una segona amb el cartell del programa “Gavà és dona”. Així mateix, a l’entrada de l’Ajuntament es podrà veure l’exposició “Violència masclista, de què parlem?” on a través de diferents plafons es donen dades sobre la repercussió que té aquesta violència i com repercuteix a la nostra societat.

Tothom es pot sumar a aquesta aturada i ho pot fer de diferents formes:

– si estàs a la llar, deixant de fer les tasques durant una estona

-mestres i alumnes aturant les classes uns minuts

-aturant la tasca professional

-posant un cartell als comerços

-fent difusió a les xarxes socials

-qualsevol altra acció simbòlica que mostri el suport a l’aturada

Aquesta iniciativa sorgeix des del moviment feminista arreu del món per denunciar la violència masclista, les desigualtats econòmiques i qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe. 

L’aturada internacional de dones és un moviment promogut per diversos moviments feministes, creat a l’octubre del 2016, com a resposta de la violència social, legal, política, moral i verbal que encara avui dia experimenten les dones. 

Les entitats que promouen aquesta aturada, demanen als governs que prenguin mesures reals per garantir la seguretat de les dones, accés gratuït a l’atenció mèdica (incloent els drets reproductius), l’establiment i aplicació de greus sancions en casos de violació, violència a la llar o altres tipus d’abusos de gènere.

Més informació sobre l’Aturada Internacional de Dones: parodemujeres.com

Font: Ajuntament d’Eslpugues i Ajuntament de Gavà (elBruguers) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here