L’obra presideix l’entrada principal del centre, coincidint amb el seu 150è aniversari

L’escultor Jaume Plensa ha cedit l’obra ‘Ànima’ a l’Hospital Sant Joan de Déu com a regal d’aniversari pels seus 150 anys des de la seva creació. L’obra, del 2013, és una figura humana construïda amb lletres d’acer inoxidable de vuit alfabets diferents: llatí, àrab, xinès, ciríl·lic, japonès, indi, hebreu i grec.

Es tracta d’una ‘metàfora de la diversitat i globalitat’ del món, segons l’autor. ‘Ànima’ ha quedat instal·lada a l’entrada principal de l’hospital aquest dimarts al migdia, després d’un acte que ha comptat amb Jaume Plensa, la batllessa d’Esplugues, Pilar Díaz; el Germà Superior de la Comunitat de l’Hospital Sant Joan de Déu, Joaquim Erra; i el director del centre, Manel del Castillo.
La inauguració de l’escultura és la primera activitat d’un programa que s’allargarà tot l’any per commemorar els 150 anys de l’Hospital Sant Joan de Déu, que va ser el primer hospital infantil que es va crear a Espanya, enmig de Barcelona. Inicialment, l’any 1967, atenia sobretot nens afectats de tuberculosi i altres malformacions congènites de l’aparell locomotor. El 1881 el centre es va traslladar a l’actual avinguda Diagonal i el 1973, a Esplugues de Llobregat.

Actualment, l’Hospital Sant Joan de Déu és considerat un dels referents en pediatria, obstetrícia i ginecologia, i en àrees d’alta especialització com les neurociències, la neonatologia, l’oncologia o la cardiocirurgia. Atén cada any més de 120.000 urgències, 25.000 ingressos i 200.000 visites.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here