Com ja comença a ser tradició, Sant Boi s’omple de folk el segon cap de setmana del mes de març. I és que el Rubrifolkum – El Tradicionàrius del Baix Llobregat celebra aquest 2017 la seva setena edició i ho fa amb un cartell de luxe amb el gaiter irlandès Jarlath Henderson com a estrella convidada

El Rubrifolkum s’ha ampliat enguany a tres dies: 9, 10 i 11 de març i visitarà nous racons santboians fent-los partícips d’aquesta festa folk. S’estrenarà la Nit golfa a la Masia de Sant Boi amb l’animat folk irlandès i pirata d’El Pony Pisador, demà dijous 9 de març a les 22:30h.

Divendres 10 al vespre destaca com a novetat el Cercatasques de glosa que portarà a quatre bars de Sant Boi la cançó improvisada. Pau Benítez i l’Alexandre Nebot a la glosa i una orquestrina formada per l’ocasió aniran recorrent el nucli antic sortint de La Masia (Rambla Rafael Casanova núm. 28), passant pels bars del Carrer Major Bar Knaya i Bar Major 41, tot acabant al Bar de Cal Ninyo i enfilar cap a la nit de Ball Folk que donarà inici al festival.

La nit de divendres 10 i al teatre de Cal Ninyo (c/major 43) serà el torn del ball folk amb Mirabèl (22h) , un grup que de ben segur, transportarà als assistents a un ball de plaça de la veïna Occitània. Tot seguit tres joves pirinencs de nom BROT  faran ballar a tothom amb les seves peces de composició pròpia.

Dissabte 11 serà una gran nit de Saint Patricks a Sant Boi. I és que el gran gaiter irlandès Jarlath Henderson farà el primer concert a Catalunya encapçalant el seu trio. Un concert exclusiu i únic en que presentarà les peces del seu primer disc en solitari: Hearts Broken, Heads Turned. Això serà a les 23:30 de la nit i anirà precedit d’una sessió de música irlandesa al Bar de Cal Ninyo (20h), d’un taller de balls irlandesos col·lectius a càrrec de Nuala Irish Dancers (21h) i del concert de música irlandesa del grup FAR (22h), un quintet que per l’ocasió prepara un concert de tribut al gran grup irlandès Lúnasa.

Ja sabeu que si voleu folk a dojo i del bo, els dies 9, 10 i 11 de març heu d’anar a Sant Boi! 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here