La VI Setmana de la Poesia arrenca oficialment avui dijous 16 de març amb un espectacle poètic de Nacho Vegas en què el cantautor avançarà els versos del seu primer poemari

Programació

Vegas és un dels molts noms propis que fins al 27 de març pujaran als diferents escenaris de la ciutat on es concentraran més d’una vintena d’activitats per a tots els públics (Sala Ibèria, Auditori del Palau Falguera, pl. Vila, pl. Roses, Ateneu Santfeliuenc, Sala Els Pagesos, Milenio Music Bar, El Parlament i Restaurant 08980). 

Un dels atractius afegits de l’edició d’aquest 2017 és que el binomi música i poesia arriben de la mà amb més força que mai. Totes les activitats són d’entrada lliure, excepte el concert de Contrabaix el divendres 17, el concert del Cor de Noies de Matadepera del diumenge 19, i el concert de Nil Moliner el diumenge 26. 

Tot i que el gruix de les activitats serà a partir del 16 de març, el 3 de març passat es va fer una presentació de la VI Setmana de la Poesia a la Llibreria Calders de Barcelona, en un acte que va aplegar força gent i on van participar poetes i poetesses com Núria Domènech, Míriam Cano, Marta Pérez i Sierra, Jaume C. Pons Alorda, David Castillo i Dani Flamaradas. A més, el 10 de març es va fer també un acte de presentació de les activitats al Milenio Music Bar de Sant Feliu, en el marc d’un concert de blues amb músics locals.

Pel que fa al programa d’activitats, la Setmana inclou propostes molt diferents i amb artistes de renom com el santfeliuenc Joan Dausà, qui versionarà textos de Joan Margarit, Feliu Formosa, Joana Raspall o Martí i Pol, entre d’altres, i també interpretarà alguna cançó pròpia. Un altre santfeliuenc reconegut és Nil Moliner, veu i guitarra del grup local Cybee, qui farà un concert acompanyat de diversos convidats sorpresa (preu: 3 €, entrades anticipades al bar de l’Ateneu i la Cova).

Altres artistes que figuren en la programació són Oscar D’Ainiello o el grup Punt.Moc Teatre, que presentaran els seus nous projectes. També actuaran a Sant Feliu artistes de fora de Catalunya com Ajo i el cantautor flamenc el Niño de Elche. 

En el marc de la Setmana també es retrà homenatge a Bob Dylan, reconegut amb el premi Nobel de Literatura, i a Leonard Cohen, cantautor i poeta canadenc mort fa uns mesos. En aquest sentit, la cloenda de la Setmana comptarà amb l’espectacle “Working for your smile: Lenni i Bob”, en homenatge als dos artistes.

Es podran veure també espectacles creats a propòsit per a l’esdeveniment i que prometen no deixar indiferent a ningú. “Flamaradas canta al Baix Llobregat”, amb Dani Flamaradas o “La noche de los Indies Mayores”, on es posarà en relleu la música indie feta a Sant Feliu durant els anys 90, en són alguns exemples.

Una altra de les novetats d’aquesta edició són les propostes adreçades als infants, en què destaca l’espectacle “Papallones”, basat en poemes de la santfeliuenca Joana Raspall.

Creix la participació al Premi de Poesia Martí Dot

El nom de la persona guanyadora del 42è Premi de Poesia Martí Dot es donarà a conèixer el 24 de març, en el marc de la Setmana de la Poesia. En aquesta edició s’han presentat 11 poemaris, la millor participació al certamen des dels anys 1980. Els treballs han estat escrits per sis poetes i cinc poetesses de Palma de Mallorca, València i diferents municipis de la província de Barcelona. El ventall d’edat dels participants va dels 17 als 34 anys. 

La Setmana, present a l’Utopia Poesia Market

La VI Setmana de la Poesia de Sant Feliu també estarà present enguany en una nova iniciativa que s’impulsa a Barcelona del 17 al 19 de març per promoure la poesia. Es tracta de l’Utopia Poesia Market, que se celebrarà en una antiga fàbrica modernista del barri de Poblenou. 

La Setmana de Poesia de Sant Feliu estarà present com a convidada a l’estand de la Diputació de Barcelona , juntament amb el Festival d’estiu Poesia i +, de Caldes d’Estruc i el En Veu Alta (EVA), de Vilafranca del Penedès. A més, el diumenge 19, a les 17.15 h, es farà una presentació del programa d’activitats de Sant Feliu i diversos poetes faran un petit recital.

La Setmana de la Poesia està organitzada per l’Ajuntament, la Biblioteca Montserrat Roig i l’Associació literària La Mordida, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de gairebé una vintena d’entitats i establiments. 

Font: Ajuntament de Sant Feliu 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here