La moció, presentada per Entesa (ICV-EUiA-EPM) i CDC, va tirar endavant amb el suport d’ERC i la CUP i gràcies a l’absència de diversos consellers del PP i C’s. Per contra, el text presentat pel PSC en defensa d’un nou pacte constitucional, va perdre la votació 13 a 21 

Dels 39 membres que té el Consell Comarcal, només 18 es van posicionar a favor de l’adhesió al Pacte, però va ser suficient per a que s’aprovés, a causa de les baixes de 3 dels 4 consellers comarcals de Ciutadans i d’1 dels 3 del PP. 

Així, malgrat el PSC hi va votar en contra i va sumar els seus vots als de PP i C’s, la votació va ser favorable als partidaris del sí, fet que hauria estat matemàticament impossible si tots els consellers haguéssin estat presents al Ple. 

Per intentar evitar aquesta possibilitat, el PSC va intentar una esmena a la totalitat del text, en definitiva una moció paral.lela amb el nom de “Per un nou pacte constitucional que renovi les condicions de convivència entre Catalunya i Espanya”. El text va ser refusat i únicament el van votar a favor els mateixos socialistes. 

Els acords de la moció aprobada pel Consell Comarcal del Baix Llobregat són: adherir al Consell Comarcal al PACTE NACIONAL PEL REFERÈNDUM, subscriure el contingut del Manifest, promoure que entitats, associacions i agents econòmics s’hi sumin, i comunicar el present acord als representants de partits polítics, entitats, sindicats, governs locals, agents econòmics i les diverses organitzacions socials del Pacte Nacional pel Referèndum.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here