La onzena edició de la Mostra de Cinema, Drets Humans i Interculturalitat es consolida amb projeccions per a tota la comunitat educativa als matins i amb projeccions gratuïtes obertes a tota la ciutadania a la tarda. L’amistat i els prejudicis i el racisme són alguns dels arguments més comuns en les vuit propostes cinematogràfiques que es projecten al Foment Cultural i Artístic

Un any més el Cine Club Hall ha procurat una selecció de pel·lícules que ajuden a reflexionar sobre alguns dels valors més importants per a la societat. 

En total son vuit pel·lícules produïdes arreu del món que es projecten al Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei. Tres d’elles (El pinzell màgic, El viaje de Arlo i El profesor de violín) restringides als alumnes mentre que les altres cinc (Bienvenidos a Grecia, O los tres o ninguno, Nahid, Most likely to succeed i Desierto) es poden veure en passis de tarda i de forma gratuïta. 

Tota la programació es pot consultar a http://www.molinsderei.cat/actualitat/agenda/11a-mostra-de-cinema-drets-humans-i-interculturalitat.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Educació i Cultura, Xavi Paz, va destacar en la presentació del cicle, que “aquesta Mostra converteix el cinema en un espai on agitem les consciències i fomentem l’esperit crític” i va assegurar que “és una excel·lent eina per crear ciutadania”. 

El tinent d’alcalde Ramon Sànchez també va subratllar que “la iniciativa és fruit d’un treball transversal que ens permet apropar temes absolutament presents en el nostre dia a dia però que massa sovint ens els sentim llunyans”.

De la seva banda, la regidora de Cooperació i Solidaritat, Jessica Revestido, va explicar que “la participació a la Mostra ha anat creixent amb els anys, i enguany esperem batre els rècords d’assistència arribant a més de 3.400 persones”. 

Finalment, Joan Domènech, un dels responsables del Cine Club Hall, va dir que “poder ajudar a organitzar aquesta mostra és una alegria immensa perquè podem fer veure als nens i als adolescents que hi ha un altre cinema compromès més enllà dels títols comercials”.

Totes les pel·lícules projectades són treballades a totes les escoles de Molins de Rei. Abans de les projeccions mitjançant uns dossiers pedagògics, i posteriorment mitjançant sessions de debat i reflexió a les mateixes aules. 

Font: Ajuntament de Molins de Rei 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here