La fiscalia de Barcelona ha decidit arxivar la investigació que tenia oberta des de fa un any contra Aigües Ter Llobregat (ATLL) per presumpta falsedat documental

L’expedient es va obrir arran d’un informe de l’Oficina Antifrau de Catalunya que denunciava “múltiples irregularitats relacionades amb les presumptes prestacions de serveis” de la companyia subministradora d’aigua. 

Antifrau afirmava que d’aquestes “irregularitats” se’n derivaven “significatives conseqüències en perjudici del servei públic” que podrien suposar “un impacte en la revisió de les tarifes”. 

Un any després la fiscalia, que va encarregar informes als Mossos d’Esquadra i va sol·licitar informació a l’Agència Tributària, conclou que no hi va haver infraccions tributàries ni de cap altre tipus, per la qual cosa ha arxivat les diligències.

A partir dels fets que es recollien a l’informe de l’Oficina Antifrau, de febrer del 2016, la fiscalia va decidir encarregar una investigació als Mossos d’Esquadra. Aquest informe policial no apreciava “l’existència clara de cap mena de delicte”, per bé que detectava “algunes irregularitats administratives”. 

D’aquí que el ministeri públic sol·licités a l’Agència Tributària, que tenia obert en aquelles dates, el setembre del 2016, un expedient a ATLL, que l’informés del resultat d’aquesta investigació.L’informe que el març del 2017 l’Agència Tributària va fer arribar a la fiscalia de Barcelona investigava els exercicis 2012 i 2013 de l’empresa pel que fa a l’impost sobre societats. 

En el cas de l’últim dels dos exercicis inspeccionats, també es comprovava si hi havia hagut irregularitats en l’IVA. Per fer-ho es va estudiar la facturació entre dues empreses vinculades a ATLL, ATLL Concessionària i ATLL Operadora.

Segons la fiscalia, la conclusió de la investigació de l’Agència Tributària és “la inexistència d’infracció Tributària”, ja que ambdues empreses van complir “correctament” amb l’obligació de “documentar les operacions respectives”. És per això que, conclou, “no procedeix aplicar-hi cap mena de sanció administrativa”.

Pel que fa a l’IVA dels exercicis 2013 i 2014, l’informe de l’Agència Tributària conclou igualment “la inexistència d’irregularitats”. Finalment, la fiscalia subratlla que l’informe de l’Oficina Antifrau esmentava la possible existència d’altres irregularitats fiscals comeses per ATLL. 

En aquest sentit el ministeri públic afirma que de l’informe d’un actuari encarregat per comprovar-ho “no s’ha constatat” que n’hi haguessin.Per tot plegat la fiscalia de Barcelona ha decidit arxivar la investigació que tenia oberta des de fa un any contra Aigües Ter Llobregat.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here