La Sala de Plens del Consell Comarcal va acollir dissabte passat la Jornada Autisme inclusió i qualitat de vida, organitzada per l’associació Aprenem, i que va tenir com a objectiu garantir els suports necessaris en tots el àmbits per a la inclusió educativa, laboral i social de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)

Més d’un centenar de persones van participar a la jornada inaugurada per Miquel Comino, conseller comarcal i per Maya Castanyer, portaveu d’Aprenem, i que va comptar com a ponència principal, amb l’experiència “El TEA avui dia” a càrrec de la Dra. Amaia Hervas, psiquiatra infanto-juvenil especialitzada en TEA, cap de la Unitat de Salut Mental Infanto-Juvenil del Hospital Universitari Mútua de Terrassa i directora de Institut Global d’Atenció Integrada al Neurodesenvolupament (IGAIN).

La segona part de la jornada va comptar amb les experències “Les necessitats de les famílies: Experiències al Baix Llobregat”, a càrrec de Daniel Andreu, de l’Associació Gueopic de Molins de Rei, Josep Martínez, de Paddle per Tothom d’Esplugues de Llobregat, i de Natàlia López i Cristina Murillo de l’Associació Assotea de Martorell. 

I “Recursos i estratègies per la inclusió i la qualitat de vida de les perones amb TEA”, a càrrec de Marta Poll, directora de Salut Mental Catalunya, Rosa Serrano, presidenta de la Federació Catalunya d’Autisme, i Lidia Garcia, directora de l’Associació Aprenem.

La cloenda va anar a càrrec de Jordi Gil, conseller d’Educació I Xavi Paz, conseller de Polítiques de Benestar i Desenvolupament Social del Baix Llobregat. 

Gil, en declaracions a elBaix.cat, va considerar que “és imprescindible teixir xarxes entre entitats i persones que treballen per la integració social i per els drets de les persones i families que pateixen TEA”. 

Per a Gil, “les administracions públiques han de treballar conjuntament amb aquestes entitats per facilitar aquesta adaptació. Les persones amb TEA han de tenir una professional de referència al llarg de tot el seu cicle de vida”.

“Cal reforçar el sistema educatiu per tal que els i les joves no es quedin enrere. Cal avocar més recursos i reforçar el sistema amb professionals que acompanyin aquests joves durant tot el seu cicle escolar”, va sentenciar el també regidor de Sant Vicenç dels Horts. 

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here