La VI Setmana de la Poesia de Sant Feliu, celebrada entre el 16 i el 27 de març, ha superat totes les expectatives i ha tancat l’edició amb rècord de públic i amb la satisfacció d’haver-se consolidat en el calendari d’esdeveniments poètics de Catalunya

A les 22 activitats programades han assistit un total de 2.038 persones, més del doble dels 966 espectadors de l’edició de l’any passat. A més, s’ha constatat l’augment de públic de fora de la ciutat, que s’ha desplaçat fins a Sant Feliu atret per la qualitat dels espectacles, i molt especialment, pel renom d’algunes de les figures que han pujat a l’escenari com Nacho Vegas, Nil Moliner, Joan Dausà o Ajo, entre d’altres.

La qualitat i varietat de les propostes del programa són el principal motiu que explica les bones xifres de públic a la Setmana de la Poesia. I és que la programació és el resultat d’una suma de voluntats, d’una banda, de l’Ajuntament, que aposta fortament per la difusió de la poesia i la cultura, i d’altra banda, del teixit associatiu, social i comercial de la ciutat, que també s’ha bolcat en l’esdeveniment. Així, al darrera de l’organització hi ha també la Biblioteca Montserrat Roig i l’Associació literària La Mordida, així com una vintena d’entitats i establiments que creuen en la raó de ser d’una setmana de difusió de la poesia, la qual en aquesta edició, ha anat molt de la mà de la música per arrodonir l’oferta.

El ressò que la VI Setmana de la Poesia ha tingut als mitjans de comunicació, així com a les xarxes socials, probablement també hagi contribuït a fer créixer l’esdeveniment, així com el fet que es fes una presentació de la Setmana a Barcelona, amb l’objectiu d’atraure públic de la ciutat comtal. Un altre factor positiu que s’interpreta com afavoridor de l’assistència de públic és el fet que la majoria dels espectacles siguin gratuïts (només 3 concerts han estat de pagament).

En el marc de la Setmana de la Poesia també es va lliurar el 42è Premi de Poesia Martí Dot, certamen que enguany també ha tingut una de les millors participacions des dels anys 80 amb la recepció d’11 poemaris. El jove barceloní Guim Valls es va endur el guardó amb l’obra ‘La mà dins la roda’.

Enguany a més, la Setmana va estar present a l’Utopia Poesia Market, iniciativa que es va dur a terme a Barcelona del 17 al 19 de març amb l’objectiu de promoure la poesia. Des d’allà també es va fer difusió de la programació de Sant Feliu, i fins i tot, es va fer algun recital poètic.

Entre les propostes que van aconseguir l’aforament complet cal destacar les actuacions de Nacho Vegas, Nil Moliner, Oscar D’Ainiello, així com el II Festival Trash Poetry, el tast vi i poesia i l’espectacle Indies Mayores.

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here