La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge ha presidit l’acte de lliurament. Dotze dels habitatges es lloguen a col·lectius amb dificultats per accedir a un habitatge i la resta es reserven per casos d’emergència gestionats per la Generalitat i l’Ajuntament d’Olesa

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha lliurat avui les claus dels 16 habitatges del bloc 1 de les antigues casernes de la Guàrdia Civil a Olesa de Montserrat, que l’Agència d’Habitatge de Catalunya (AHC) ha rehabilitat per destinar-lo a un ús social. D’aquests 16 habitatges, 12 es lloguen a un preu de lloguer social de menys de 275 euros mensuals i la resta es reserven per casos d’emergència, gestionats per la Generalitat i l’Ajuntament d’Olesa.

La consellera Borràs ha destacat la feina de l’Agència d’Habitatge de Catalunya per haver rehabilitat els pisos i la de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat que “gràcies a la seva tenacitat, l’antiga caserna de la Guardia Civil s’ha pogut recuperar”. Borràs ha explicat que tota aquesta feina s’ha fet amb l’objectiu de donar resposta a les situacions de vulnerabilitat en l’àmbit de l’habitatge. “Avui entreguem les claus a 12 famílies que pagaran un lloguer social per sota de 275€. Això es per facilitar que les persones, en aquets cas concret d’Olesa de Montserrat, puguin accedir a un habitatge a un preu assequible”, ha reblat.

Per la seva banda, l’alcaldessa Puimedon ha explicat que la selecció s’ha fet a través dels serveis socials mitjançant els protocols acordats amb la Generalitat, que van establir dues categories de perfils en funció de la seva situació socioeconòmica. L’alcaldessa ha assegurat que les famílies que s’instal·lin en aquests habitatges “podran viure dignament i amb un bon benestar”.

A l’acte de lliurament també han participat l’alcaldessa d’Olesa de Montserrat, Pilar Puimedon; el regidor d’Habitatge d’Olesa de Montserrat, Jordi Martínez; el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala i el director de l’Agència d’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt. 

Edifici de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil

L’immoble, amb 16 habitatges, estava en desús des del novembre de 2007 i va ser recuperat sense cap cost econòmic per part de la Generalitat. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) ha fet les obres d’adequació i rehabilitació dels 16 habitatges que es duen a terme en 2 fases. La primera ha consistit en l’adequació de l’interior dels habitatges, la substitució de les instal·lacions generals i la reparació i millora dels espais comuns. En aquesta primera fase s’ha millorat l’eficiència energètica dels habitatges substituint la fusteria exterior obsoleta i s’han aïllat interiorment, i ha tingut un pressupost de 300.000 euros.

En la segona fase, que està previst que comenci al mes de setembre, una de les principals actuacions serà l’aïllament tèrmic de la façana, que acabarà de dotar l’edifici de totes les prestacions energètiques.

D’aquests 16 pisos, dos es reserven per poder atendre casos de la Mesa d’Emergències vehiculats a través de l’AHC, i dos pisos per a l’Ajuntament, per a atendre casos dels serveis socials municipals.

Els altres 12 pisos s’han adjudicat en funció d’uns barems d’ingressos mínims i màxims dels sol·licitants i tenen un preu de lloguer social assequible de menys de 275 euros. El procés de sol·licitud es va obrir el 17 d’octubre de 2016 i les peticions es van poder presentar fins el 18 de novembre de 2016. En total s’han rebut 126 sol·licituds, de les quals 94 han estat admeses i 32 no complien els requisits de la convocatòria.

Font: Generalitat de Catalunya 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here