Les bosses de forta olor generades per la planta han estat motiu de queixes del veïnat del barri vicentí de Sant Antoni

El problema de les males olors generades per la planta de compostatge de Torrelles de Llobregat s’ha vist atenuat gràcies a les obres de millora ambiental efectuades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). La planta, situada al límit del terme municipal de Torrelles de Llobregat, està ubicada molt a prop del barri vicentí de Sant Antoni. 

L’emplaçament de la planta i l’orografia de la zona fan que es formin bosses de forta olor que afecten al barri de Sant Antoni i que han estat motiu de queixes del veïnat d’aquest barri. 

L’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, l’alcalde de Torrelles de Llobregat, Ferran Puig, el vicepresident de Medi Ambient de l’AMB, Eloi Badia i el director de la Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost van visitar les instal·lacions de la planta de compostatge de Torrelles de Llobregat. 

La visita institucional tenia per objectiu inaugurar i conèixer de primera mà la implementació d’aquestes mesures de reducció d’impacte ambiental per olors. 

En una primera fase d’aquestes obres de millora ambiental, s’ha construït unes trinxeres descobertes i s’ha efectuat una instal·lació de ventilació i reg. Un cop avaluat el resultat de la primera fase, en una segona fase de les obres es portarà a terme la instal·lació de lones, sistemes de desplegament, ventilació de la maduració i l’airejat de la bassa de lixiviats (operació d’extracció en què se separa un o més components d’un material sòlid mitjançant un dissolvent).
Font: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here