L’Ajuntament d’Esparreguera fa de mediador entre els veïns i Endesa pel tall en el subministrament elèctric, que afecta diverses zones de la vila des de la tarda de dissabte. Des de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà s’atén els veïns i establiments comercials afectats per informar-los sobre com presentar reclamacions i, en paral·lel, des de l’Ajuntament s’agruparà tots els casos per sol·licitar a la Direcció General d’Energia un informe sobre els fets a partir del qual els afectats rebran una resposta personalitzada en els seus domicilis que podran adjuntar a les seves denúncies
Segons ha informat la companyia Endesa, en aquests moments el subministrament elèctric està garantit de forma provisional a tota la població gràcies als 4 grups electrògens instal·lats a diferents punts de la vila: 2 al Passatge de les Eixides, un a la Plaça de Sant magí i un altre al carrer Arbres. 

Els tècnics de la companyia elèctrica estan estudiant la manera de reparar el tram de xarxa malmès a diferents punts del municipi i, degut a això, la previsió és que durant un temps, es continuarà abastint els particulars afectats per l’avaria a través dels 4 generadors.

En paral·lel, la Brigada Municipal i operaris d’Endesa estan treballant per localitzar l’origen de la fallada en l’enllumenat públic que afecta diferents carrers de la població des de la caiguda del llamp dissabte a la tarda. Alguns dels carrers afectats pel tall en l’enllumenat públic són l’Avinguda Francesc Macià des del carrer Hospital fins carrer de Can Roca, el carrer Sant Jaume, el carrer Hortes, el carrer Arbres i diferents carrers del Barri Font.

Els fets es van originar dissabte a un quart de 5 de la tarda, quan un fort llamp va provocar una avaria en el subministrament elèctric que, segons Endesa, va afectar uns 2.700 veïns d’Esparreguera a diferents zones de la població. En resposta a aquest problema la companyia elèctrica instal•lar tres grups electrògens al Passatge de les Eixides i a la Plaça de Sant Magí i, inicialment, els problemes de subministrament van quedar resolts. La matinada de diumenge va detectar-se una nova avaria en el cablejat de les línies elèctriques a la Plaça de Santa Eulàlia i, per reparar-la, es va obrir una rasa en una actuació d’urgència.

Gràcies als generadors elèctrics, els problemes amb el subministrament van quedar aparentment solucionats a les 11h del matí de diumenge però a la tarda del mateix diumenge es va localitzar una important avaria a l’alçada del número 1 del carrer Tomás Cabeza, on segons Endesa hi ha un tram de 20 metres del cablejat de la xarxa elèctrica que cal substituir. Finalment, entre les 19:30h i les 23:00 de diumenge van continuar els talls a la zona del carrer Arbres i Taquígraf Garriga degut a que un dels grups electrògens es va quedar sense combustible.

Aquesta darrera incidència va poder solucionar-se abans de la mitja nit  de diumenge i, segons ha informat la Policia Local d’Esparreguera, ja de matinada es va procedir a substituir un dels generadors del Passatge de les Eixides per altres dos, un dels quals s’ha situat al carrer Arbres, per tal de garantir el subministrament elèctric a tots els comerços de la zona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here