Tècnics d’Endesa han començat a obrir una rasa per substituir el cablejat fet malbé pel fort llamp caigut el passat dissabte. Les obres es concentren al costat de l’Església entre el carrer Montserrat i el carrer del Mestre Tomás Cabeza, i, segons fonts municipals, es preveu que tinguin una durada aproximada d’una setmana

Mentre durin les obres de substitució de la línia elèctrica avariada l’abastiment de corrent al centre de la vila continuarà fent-se a través dels generadors instal·lats al Passatge de les Eixides, a la Plaça de Sant Magí i al carrer Arbres. Fonts municipals han informat que, donat la durada dels treballs de reparació de la línia elèctrica, es mirarà de trobar una solució per minimitzar l’impacte dels generadors entre els veïns i els comerços del centre de la vila.

Els treballs de reparació de la xarxa elèctrica afectada consistiran en substituir prop de 100 metres de cable que uneix 4 transformadors a l’entorn de Plaça de Santa Eulàlia que abasteixen de corrent el centre de la vila. Aquesta actuació es durà a terme obrint una rasa a la calçada donat que, segons han informat fonts municipals, fer-ho a la vorera comportaria potencials complicacions tenint en compte que actualment s’hi troben soterrades les canalitzacions de l’aigua o el gas.

Tot i que la intervenció afectarà la calçada, el trànsit al voltant de la Plaça de Santa Eulàlia no s’hi veurà afectat, ja que els treballs es concentraran en una meitat de la via i es deixarà lliure l’altra meitat per a la circulació de vehicles. Tot i això és necessari circular amb precaució i tenir en compte que, amb motiu de les obres, la mobilitat en la zona pot veure’s alentida intermitentment.

D’altra banda, des de l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament, han informat que les afectacions en l’enllumenat públic causades pel llamp de dissabte ja han estat solucionades i que el servei s’ha restituït plenament. En aquest cas, la manca d’enllumenat públic dels últims dies ha estat motivada per la caiguda de diferencials a causa de la forta pujada de tensió provocada per la caiguda del llamp.

De cara a donar suport als veïns afectats pels talls en el subministrament elèctric, des de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Esparreguera s’atendrà els particulars i establiments comercials afectats. D’una banda, se’ls atendrà per informar-los sobre com presentar reclamacions i, en paral·lel, amb el recull de tots els casos es demanarà a la Direcció General d’Energia un informe sobre els fets a partir del qual els afectats rebran una resposta personalitzada en els seus domicilis que podran adjuntar a les seves denúncies.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here