El Gremi de Pastisseria de Barcelona calculava que es vendríen unes 480.000 mones artesanes a la província i més de 700.000 a tot Catalunya

El Gremi de Pastissers de Barcelona va explicar que preveia vendre al voltant de les 700.000 mones artesanes a tot Catalunya, mentre que només a la demarcació de Barcelona se’n vendríen unes 480.000. La majoria de les vendes es van concentrar entre aquest cap de setmana, a comarques, i el mateix dilluns, a l’àrea metropolitana.

Els pastissers van constatar que “la tradició de regalar la mona es manté entre les famílies catalanes” i, tot i un lleuger creixement que enguany situaven al 2%, la venda està estabilitzada perquè “és una tradició”, va destacar el president del Gremi de Pastissers de Barcelona, Elies Miró.

Els personatges estrella d’aquest any  han estat els protagonistes de la Patrulla Canina, Lady Bug, els Trolls, les nines Gorjuss, Star Wars o el Barça.

En quant als gustos dels pastissos, com que la Pasqua és bastant tradicional, Elies Miró va explicar que “els sabors que tenen més sortida sempre són els de mantega, mantega i xocolata, gema, gema i fruita i trufa”. 

D’altra banda, les mones dirigides bàsicament als infants són figures elaborades a partir de xocolata blanca i amb llet que per modelar-se a semblança dels dibuixos preferits dels més petits se solen tenyir amb colorants naturals.

Pel que fa als preus, una família de quatre membres es va poder gastar entre 20 i 30 euros per una mona de Pasqua que constés d’un pastís i un ou de xocolata al damunt. Tot i això, aquells que van optar per peces d’artesania, molt més elaborades, es van poder arribar a gastar 100 euros.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here