Divendres 28 d’abril obriran les portes GastroGavà i la Mostra Comercial i dissabte s’inaugurarà la Mostra Agrícola al pavelló Jacme March

Del 28 al 30 d’abril se celebrarà 64 la Fira d’Espàrrecs, un reflex d’un Gavà que avança sense renunciar als seus arrels. El recinte firal s’amplia en 2.500 metres quadrats, passarà a tenir 22.500 metres quadrats de superfície, i manté el carrer de Sant Pere com a nexe d’unió dels dos espais centrals: el pavelló Jacme March i la plaça de Jaume Balmes. El nou tram del recinte estarà en el carrer de Sant Pere en direcció a l’eix de vianants on s’ubicarà la mostra d’automoció. Dissabte 29 s’inaugurarà la Mostra Agrícola, amb les paneres i lots d’espàrrecs, al pavelló Jacme March. Un dia abans, divendres 28 d’abril, obrirà, a la plaça de Jaume Balmes, la quarta edició de GastroGavà, una mostra de l’oferta de restauració local amb l’espàrrec de Gavà i els productes locals com a ingredients principals. Una mostra de vins en el marc de GastroGavà; el nou format del Mercat del Camp, i l’ampliació de la mostra comercial són algunes de les novetats d’aquesta edició.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, durant la presentació de la Fira, va remarcar que malgrat que any rere any s’incorporen novetats l’essència és la mateixa, “reproduïm el format perquè funciona, perquè ens agrada i perquè ens permet posar en valor aquest element tan nostre, com són els arrels agrícoles i l’espàrrec i que tant ens identifiquen com a ciutat”. L’alcaldessa va destacar “aquesta exhibició extraordinària i de tanta qualitat amb les seves paneres” que fan els pagesos i va agrair “a les famílies que treballen durant molts dies i fins i tot el dia abans del muntatge de la Fira per fer possible aquest autèntic espectacle per a la vista”. Però la Fira, des de fa uns anys, ve acompanyada d’una mostra gastronòmica que enguany presenta novetats. “GastroGavà ens permet gaudir de tapes, tasts de qualitat cuinats pels restauradors de la ciutat i amb l’espàrrec com producte estrella, una bona unió de dos sectors econòmics importants de la ciutat. Una mostra que a més en aquesta edició incorpora tast de vins i actuacions musicals”, explica l’alcaldessa.

Els estands comercials, el mercat de pagès, activitats culturals i de lleure i els tallers que es faran en col·laboració amb les entitats de Gavà són altres dels aspectes remarcables amb què el visitant, destaca l’alcaldessa podrà gaudir durant el cap de setmana de Fira.

Per al vicepresident de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Salvador Barri, la Fira “es presenta molt bé i hi ha molts pagesos amb ganes de lluir-se en aquest dia especial per a la pagesia a Gavà”. Segons Barri “els pagesos se senten orgullosos de participar a la Fira, fer paneres i cada vegada el llistó està més alt. La participació és molt estable perquè som els que som però fruit de l’experiència la qualitat puja amb rere any”.

El recinte de la Fira

El recinte firal es divideix en quatre zones: la Zona Plaça de Jaume Balmes on hi haurà el Punt d’Informació Turística i de la Fira, GastroGavà, el Mercat del Camp i un escenari per activitats; la Zona Martí L’Humà on hi estarà l’espai infantil “La Fira t’apropa als Serveis d’Emergència”; la Zona Sant Pere amb Mostra Comercial i Artesanal i la Zona Jacme March amb la Mostra Agrícola, l’Exposició Fotogràfica del 48è Concurs Nacional de Fotografia i l’Espai “Els Petits Pagesos”.

Una Mostra de Vins i l’ampliació de la zona de terrassa de GastroGavà és una de les novetats de la Fira. Els experts dels cellers locals Bacu’s, Celler La Vinya, Gavavins i Touche Barcelona Celler, oferiran una experiència de sabors molt especials amb un tiquet de 10 € que inclourà 4 degustacions de vi més una copa.

La mostra de vins complementarà les degustacions de qualitat i amb espàrrecs de Gavà i productes autòctons que elaboraran especialment per l’ocasió una quinzena de restauradors de la ciutat.

La Fira d’Espàrrecs està organitzada per l’Ajuntament de Gavà amb la col·laboració de la Cooperativa Agropecuària de Gavà i del Baix Llobregat, pel que fa al vessant agrícola. Quant a GastroGavà, l’organització recau en l’Ajuntament, l’Agrupació de Restauradors de Gavà i AGT (Associació de Gastronomia i Turisme). El certamen també compta amb el patrocini de Barnasud i IMAQ.

Sabors de l’Horta

L’acte de presentació de la Fira es va fer coincidir amb la presentació de Sabors de l’Horta del Baix Llobregat a càrrec de Mireia Monfort, Consellera de Turisme del Consorci de Turisme del Baix Llobregat i Raimon Roda, Gerent del Parc Agrari del Baix Llobregat. Els assistents van tenir l’oportunitat de fer una visita als camps del Parc Agrari, en concret de Gabriel Purset. Durant l’acte es va fer un tast molt “fresc” de l’espàrrec de Gavà dirigit per Cristina Roig, experta assessora i col·laboradora gastronòmica.

Posteriorment al restaurant Les Marines de Gavà un grup de restauradors del col·lectiu Sabors de l’Horta van preparar tot un seguit de tapes on l’espàrrec de Gavà va ser l’ingredient protagonista.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here