“Volem un nou sistema de finançament, el corredor del mediterrani i una reforma constitucional que millori la situació dels catalans” ha dit Sánchez. Ho ha fet en un acte a Sant Andreu davant 2.600 persones, segons els organitzadors, i amb el suport explícit de l’Alcalde de Viladecans Carles Ruiz

Tant Sánchez com Ruiz han defensat la importància de modernitzar el partit socialista. “Estic totalment amb el què ha expressat en Carles abans, hem d’afrontar els nous reptes del partit i recuperar la il·lusió” ha dit Sánchez.

Sánchez també ha reclamat que “Catalunya és una nació” i que “Espanya és una nació de nacions”. Per això, ha dit, “la única via possible és l’entesa entre Catalunya i Espanya, sense utilitzar la llei com excusa per no canviar res, però sense tapar la corrupció amb les banderes”.

Carles Ruiz ha lamentat que el socialsime fos vist, durant els anys de la crisi, com part del problema i no de la solució. “Amb Sánchez tornarem a ser part de la sol·lució i no pas del problema.

En l’acte de suport a Pedro Sánchez, davant la històrica fàbrica Fabra i Coats, també hi han participat Núria Parlón i Jordi Hereu. Parlón ha defensat un socialisme que recuperi la sensibilitat amb el conflicte Sirià “davant una Europa que no compleix amb el dret d’assil, nosaltres, els socialistes, no volem passar més vergonya. És una situació que ha de canviar”

Hereu s’ha queixat que alguns socialistes havien perdut la fe després del que va passar en l’antic comité federal, on el Secretari General va ser derrocat “per una minoria”. “Jo no m’hi jugo res a nivell personal, fa temps que vaig deixar la política personal. Si dóno suport a Pedro Sánchez és perquè hi crec, perquè crec en el seu projecte per tornar a fer del socialista el principal partit de l’esquerra”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here