La modalitat “freedom” de vermell vistós i importada de Colòmbia i Equador serà la més present

El gremi de floristes preveu mantenir les xidres de vendes l’any passat i despatxar 6 milions d’exemplars aquest sant Jordi. Els preus també seran semblants als del 2016, amb roses a partir de 4 euros o una mica més, en funció de la tipologia i l’embolcall.

La presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín, ha destacat que en els embolcalls, “la cel·lofana perd terreny en favor dels materials ecològics, cada vegada més demandats pels compradors, la rosa favorita dels quals segueix sent la vermella en nou de cada 10 casos”.

Concretament, dos de cada tres roses venudes seran de tipologia ‘freedom’, que s’importa de Colòmbia i Equador i es caracteritza pel seu color vermell vistós, la seva resistència al transport i la seva durada. Val a dir, que el mal temps als països d’origen d’aquest tipus de rosa fa que hi hagi menys oferta, però això quedarà compensat per l’augment d’exemplars ‘Xarxa Naomi’, que fins ara solament es conreava a Holanda i ara també en Soria.

Més enllà de les roses vermelles, tampoc faltaran els exemplars d’altres colors, com les blanques, les grogues i les roses, així com altres combinacions més imaginatives com les roses del Barça, que aquest mateix dia s’enfrontarà al Reial Madrid en el clàssic.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here