Per Sant Jordi, llibres del Baix Llobregat

Per Sant Jordi, llibres del Baix Llobregat

En una data tant assenyalada com el 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, com no podia ser d’altra manera, elBaix.cat us ofereix recomanacions de llibres de la comarca, per a llegir i regalar

NOVEL·LA: La pintora del barret de palla. Núria Pradas (Sant Esteve Sesrovires)

Corre el mes d’octubre del 1789. Maria Antonieta d’Àustria, la reina de França, trepitja per darrera vegada els jardins del Trianon. A partir d’aleshores, el seu serà un lent i angoixós caminar cap a la guillotina. En aquells moments són nombroses les persones que fugen de França amenaçades per la Revolució. 


Élisabeth Vigée Le Brun, que, malgrat la seva joventut, s’ha convertit en una retratista destacada de la cort, es veu obligada a deixar enrere llar, fama i família, i, acompanyada per la seva filla, fuig de París. La relació que l’uneix a la reina és un motiu suficient perquè s’hagi posat preu a la seva vida.

Durant una fugida tan anguniosa com incerta, Élisabeth recorda com ha estat la seva existència i les dificultats que, a causa de ser una dona, troba en el camí de la professionalització com a artista. Des de l’exili, Élisabeth rep la notícia que Maria Antonieta ha estat guillotinada. La reina ja no existeix. I, amb ella, ha deixat d’existir, també, aquella jove retratista coneguda com la pintora de la reina.

NOVEL·LA: Donde los escorpiones. Lorenzo Silva (Viladecans)

Madrid, julio de 2014. Pasados los cincuenta, y ya con más pasado que futuro, el subteniente Bevilacqua, veterano investigador de homicidios de la unidad central de la Guardia Civil, recibe una llamada del responsable de operaciones internacionales. Se reclama su presencia inmediata a 6.000 kilómetros de allí, en la base española de Herat, en Afganistán.


Un militar español destinado en la base ha aparecido degollado, y, junto a él, el arma del delito: una hoz plegable de las usadas por los afganos para cortar la amapola de la que se extrae la droga que representa la principal fuente de riqueza del país.

¿Se trata del atentado de un talibán infiltrado? Podría ser, pero también que la muerte tuviera otro origen, porque el ataque no reviste la forma clásica de esa clase de acciones, sino que hace pensar en algún motivo personal.

La misión de Bevilacqua y los suyos no es otra que tratar de desenmascarar a un asesino que forzosamente ha de ser un habitante de ese espacio cerrado. Sus pesquisas, bajo el tórrido y polvoriento verano afgano, les llevarán a conocer a peculiares personajes y a adentrarse en la biografía del muerto, un veterano de misiones bélicas en el exterior que guarda más de un cadáver en el armario, para llegar a un desenlace inesperado y desconcertante.

JUVENIL: Calla, Càndida, calla! Maite Carranza (Sant Feliu de Llobregat)

Nou relat sobre la Càndida, que continua fent-se gran a tota vela. El que havia de ser un estiu perfecte, però, comença amb mal peu… Maite Carranza manté el to humorístic i fresc de la seva novel·la original.


La Càndida ha acabat el curs de tercer d’ESO i ha passat una revetlla de Sant Joan extraordinària, però les coses es torcen quan els pares li anuncien que ella i els seus germans aniran a passar unes setmanes de vacances a casa de l’àvia, en un poble del Penedès: segons ella, un poble fastigós, ple de mosquits i avorridíssim. 

La seva família no farà gaire cas d’aquestes queixes, així que a la Càndida no li queda cap altre remei que enfilar cap a ca l’àvia…

Deixa un comentari

© 2018 - elBaix.cat 

Tornar adalt