L’economia social promou la participació de les persones membres, l’ocupació estable, la innovació, l’arrelament al territori i el desenvolupament local

Els Municipis Cooperatius, les entitats d’economia social, l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat i les cooperatives de la comarca organitzen la segona edició del Maig Cooperatiu, un cicle d’activitats de difusió de l’economia social i cooperativa a la comarca.

Al Prat, les activitats començaran el dimarts dia 2 amb la presentació del cicle al Cinema Capri, a les 19:45 hores, i la projecció del film “Mañana”, un documental francès de 2015, guanyador de diversos premis, que proposa solucions d’economia social a la crisi del planeta. 

El dia següent, dimecres 3, al Centre de Promoció Econòmica, es farà una xerrada divulgativa sobre cooperativisme, “La cooperativa, una aposta de futur”, a les 12 hs. 

La formació interna de les persones que treballen al sector tindrà presència el dia 9 amb un taller sobre comunicació conscient.

La Cooperativa Obrera de Viviendas farà la seva tradicional Festa Fira del Cooperativisme el dia 20 i, prèviament, el dimarts 16, organitzarà una Jornada de Cooperativisme i Habitatge al Centre de Promoció Econòmica. 

Junt amb aquesta jornada n’hi haurà una altra, de caire internacional, sobre bones pràctiques en el sector agroalimentari que es farà al Cèntric el dimarts dia 23.

Les altres entitats d’economia social de la ciutat també organitzen diverses activitats dins del Maig Cooperatiu: la Fundació Catalana de l’Esplai organitza diversos esdeveniments la setmana de la Festa Esplai, dins el VIII Foro Iberoamericano; Gats presenta l’associació Plegats per l’economia solidària i cooperativa al Baix Llobregat, mente que la Fundació Cassià Just farà portes obertes de Cal Tudela el dissabte 27.
El cooperativisme abasta tots els sectors

Existeixen cooperatives de treball a tots els àmbits i sectors, des de l’atenció a les persones a les energies renovables, la comunicació o la indústria, entre altres. Alhora, les iniciatives d’economia social i solidària prioritzen les dimensions socials, ambientals i humanes de l’economia, a fi de resoldre més eficaçment les necessitats de la ciutadania.

Font: Ajuntament del Prat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here