Josep Mª Vila d’Abadal, president de Demòcrates de Catalunya; la consellera Meritxell Borràs, responsable de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat; el diputat del PP Juan Milian; Salvador Illa, secretari d’Organització del PSC; Francisco J. Domínguez, diputat de Cs; i el Senador d’ERC, Bernat Picornell; van visitar la Fira durant el cap de setmana 

Josep Mª Vila d’Abadal visita els Espàrrecs

El president de Demòcrates de Catalunya, Josep Mª Vila d’Abadal, va visitar ahir dissabte la Fira d’Espàrrecs de Gavà. D’Abadal, que va estar acompanyat per integrants de la formació a nivell local, es va mostrar “molt agraït per la invitació per conèixer aquesta mostra que és del meu món. Jo formo part de la ramaderia i del món forestal i també de l’horta, i crec que és molt important donar suport a aquest sector”.

D’Abadal va recordar que “és molt necessari estar al costat de la pagesia”, i que “no fa gaires dies, el sector es va manifestar a Barcelona per demanar que es dignifiqui la seva feina. Cal pensar que tot i ser un sector minoritari són una part essencial d’una infraestructura, com és el món rural que cal cuidar i cal que la gent doni valor als productes de proximitat, els adquireixi i en pagui un preu just. Només així tirarem endavant plegats”.


El portaveu del grup municipal de Convergència i Unió a Gavà, Ramon Castellano, es va mostrar molt “satisfet d’aquesta visita” perquè segons va assegurar, “el Josep Maria és un referent com a nacionalista, independentista i democratacristià. Durant la meva trajectòria política he tingut força tracte i sovint li he demanat consell”. Castellano varecordar  que “cada any portem alguna persona de referència per fer-li arribar la importància d’aquesta fira de llarga trajectòria que representa la identitat de la ciutat i que és tot un orgull”.

La consellera Meritxell Borràs visita la Fira

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs, va visitar ahir dissabte la Fira d’Espàrrecs de Gavà convidada per la secció local del PDeCAT, una mostra que va confessar que, “tot i haver-ne sentit a parlar no havia tingut l’oportunitat de venir mai abans”. 

Borràs en va destacar “la seva història” i consolidació perquè “64 edicions són moltes. Això demostra que és un tradició molt arrelada al municipi on la pagesia posa en valor la seva feina i les seves habilitat”. Borràs també entén que “aquest certamen és una manera intel·ligent de donar conèixer el sector agrícola i els productes del camps del Baix Llobregat”.


El president del PDeCAT Gavà, Isidre Casas, va destacar “la gran importància que té aquesta fira per a tots els gavanencs i gavanenques” i ha assegurat que “la visita de la consellera suposa un plus”. Casas també va subratllar que “la Fira sobretot serveix per fer visible i valorar la feina de la pagesia local i del nostre producte estrella: l’espàrrec”.

El diputat del PP Juan Milian visita la Fira

El diputat del PP al Parlament de Catalunya i vicepresident d’estudis i programes del partit, Juan Milian, va visitar ahir dissabte la 64ª edició de la Fira d’Espàrrecs de Gavà convidat per l’agrupació local de la formació. Milian va mostrar la seva “admiració pel treball de la pagesia amb l’exposició de paneres de fruits del camp”, i després de passejar per la mostra comercial, també es va aturat a GastroGavà per assaborir algunes tapes. 

Milian considera que “aquestes fires, on hi ha una implicació de tota la societat, més enllà de l’administració, barregen la tradició agrícola, la gastronomia i el comerç local i permeten impulsar el producte de qualitat i quilòmetre zero. Això és admirable”.


Mónica Parés, portaveu del PP a Gavà, va agraïr la visita de Milian en aquesta Fira que “esdevé possible gràcies al treball de la nostra pagesia que, any rere any, generació rere generació, hi posa tota la seva dedicació. Demanem que, de la mà de l’Ajuntament, es prepari de manera especial la seva 65ª edició, i totes les que després vindran. Pensem que és important que es mantingui la complicitat entre sectors i que es treballi amb un nou concepte de la pagesia perquè junts en seguim sentint orgullosos d’ella i de la nostra ciutat”.

Salvador Illa visita la Fira d’Espàrrecs

Salvador Illa, secretari d’Organització del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), va visitar ahir a la tarda la Fira d’Espàrrecs. Ho va fer acompanyat de bona part dels socialistes gavanencs encapçalats per la primera secretària i alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez. A l’entrada de la mostra els va rebre el president de la Cooperativa Agrícola de Gavà, Josep Pañella, qui va fer d’amfitrió d’Illa i el va guiar per tota l’exposició agrícola.

És la primera vegada que Illa s’atansa fins a la Fira d’Espàrrecs per “veure la magnífica feina que està fent aquí l’alcaldessa, el seu equip i els companys socialistes”. El dirigent socialista no va dubtar en assegurar que la Fira d’Espàrrecs “és un magnífic exemple de com la innovació i la modernització d’una ciutat no està gens renyida amb el respecte a les tradicions com és en aquest cas l’agricultura, i francament estic impressionat de la feina que s’està fent aquí”.

Illa també va posar de manifest que la Fira “és també un exemple de com les institucions poden i han de recolzar al sector de l’agricultura que fa una feina impagable com és la de mantenir el territori en bones condicions, feina encara més important en àrees densament poblades com ara el Baix Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona”.

Raquel Sánchez, de la seva banda, va destacar que pels socialistes “és un orgull poder acollir al Salvador Illa per explicar-li què és la Fira d’Espàrrecs, un esdeveniment que enguany celebra la seva 64a edició demostrant com aquesta ciutat, ubicada en un entorn metropolità, se sent molt orgullosa de les seves arrels que tenen a veure amb la terra, amb la tradició de pagesos”.


Sánchez va destacar que la Fira és visitada cada any per representants de molts partits polítics, i en aquest sentit va recordar que “és important traslladar a totes les formacions polítiques amb representació parlamentària que aquest sector de l’agricultura és un sector econòmic que, si bé no és la base més important de la nostra economia local, sí que evidentment hem de potenciar, i per tant el parc Agrari no pot ser només un valor ambiental i paisatgístic sinó que hem de fer tot el possible per incorporar els factors d’eficiència i productivitat”. 

Sánchez va concloure, doncs, que “tenir aquí als representants de les nostres formacions polítiques, que moltes vegades també tenen responsabilitats a les institucions com la Generalitat i la Diputació de Barcelona, és una bona oportunitat per fer-los saber el nostre potencial com a ciutat i demanar-los el seu suport”.

Francisco J. Domínguez visita la Fira

El diputat de Cs al Parlament de Catalunya, Francisco Javier Domínguez, va visitar aquest diumenge la 64ª edició de la Fira d’Espàrrecs de Gavà. Acompanyat per integrants del partit a nivell local, Domínguez es va passejar per la mostra agrícola, comercial i gastronòmica i després d’admetre que mai abans havia visitat  la  fira en va lloar “el seu esperit i la bellesa i creativitat de les creacions artístiques de les paneres”. 


Domínguez, després de subratllar que, “venir aquí sempre és un gust perquè aquesta és una de les poblacions on hi tenim més força” i precisar que s’ocupa justament dels temes d’agricultura dins el partit creu que “cal donar suport al sector i al producte de proximitat. L’espàrrec, típic de Gavà, és molt bo i cal promocionar-lo i fer bandera d’ell” .

El portaveu del grup municipal de Ciutadans, Miguel Ángel Ibáñez, va agraïr la visita del diputat i va precisar que “any rere any, tots els nostres convidats es queden gratament sorpresos en visitar-la perquè esperen veure una fira estàndard i es troben amb aquestes obres d’art de verdures i llavors fetes amb tanta paciència i passió. I desprès amb el tema de GastroGavà, amb l’espàrrec també com a protagonista”.

Bernat Picornell visita la Fira d’Espàrrecs

Bernat Picornell, senador per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), va visitar diumenge al matí la Fira d’Espàrrecs de Gavà. Picornell va ser rebut pel president i el vici-president de la Cooperativa Agrícola de Gavà, Josep Pañella i Salvador Barri respectivament, que el van guiar per la mostra agrícola i li van explicar com es confeccionen les paneres. Picornell també va ser acompanyat per part de la plana major del partit a Gavà: Albert Massana, portaveu del grup d’ERC a l’Ajuntament de Gavà, i Andreu Pérez, regidor republicà.


Era la primera vegada que Picornell visitava la Fira d’Espàrrecs, una mostra molt lligada a un sector com l’agricultura que “segurament algú pot pensar que és la venta-focs però per nosaltres és molt important, de fet és un sector productiu molt important arreu del país i tant és així que Esquerra ha assumit a la Generalitat de Catalunya la responsabilitat de portar el Departament d’Agricultura, per tant intentem sempre conèixer quina és la realitat dels pagesos, dels productors, etc, intentant tenir una visió transversal i general de la realitat dels sector per poder aportar les solucions que es necessiten”.

De la seva banda, Albert Massana va posar de manifest que “necessitem respondre a la pagesia i donar-li el valor que té la seva aportació de productes de proximitat, segurs i de qualitat, i per tant cal assegurar les qüestions urbanístiques al parc Agrari i aconseguir que estiguin ben remunerats”. 

Massana va recordar que aquest recolzament és necessari atès que “la crisi de la pagesia és molt gran i s’està agreujant de tal manera que es pot dir que estem abocats a la ruïna total de la pagesia, així que tots els estaments públics i tota la societat els hem de recolzar, creiem que tots sortirem guanyant perquè recolzar la pagesia en el fons és apostar per la sostenibilitat del territori”.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here