L’alcalde Enric Llorca s’ha reunit aquest matí amb el director general de Carreteres del Ministeri de Foment

Les obres de l’enllaç de l’autopista AP7 i l’autovia A2 es reprendran aquest estiu i el període d’execució previst és de 20 mesos.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, s’ha reunit aquest matí a la delegació del Govern amb el director general de Carreteres del Ministeri de Foment, Jorge Urrecho, que ha plantejat el nou calendari al mandatari local.

A la reunió també ha participat el subdelegat del Govern a Catalunya, Emilio Ablanedo, la portaveu del grup municipal del PP a Sant Andreu de la Barca, Sònia Aranda, i el president de la formació política, Jordi Alsina.

Llorca ha defensat davant del representant del Govern central la “transcendència” de l’obra i ha subratllat “la necessitat d’acabar una infraestructura que és cabdal pel futur econòmic de la zona”.

El director general de Carreteres ha explicat durant la reunió que “el projecte no està en dubte” i ha mantingut que “resta pendent de serrells tècnics que tenen uns tràmits determinats”.

Les obres per a la construcció d’aquest enllaç, que comunicarà el Vallès amb el Baix Llobregat, van començar al desembre de 2006 i el projecte inicial preveia la construcció d’una carretera de 2,4 quilòmetres.

La primera aturada dels treballs va ser al 2010 per les retallades pressupostàries derivades de la crisi econòmica i des de llavors ha avançat amb dificultats.

L’objectiu de l’obra és connectar les dues vies amb un viaducte de 850 metres a una zona per la que passen cada dia més de 200.000 vehicles.

La connexió, per la que està previst que cada dia passin 40.000 vehicles, evitaria fer una volta de 12 quilòmetres per carreteres comarcals.

La major part de l’obra està acabada des de fa 6 anys i durant els darrers dos anys s’han fet dues modificacions de l’obra, que ara s’ha aturat per fer-ne una tercera.

El Consell d’Estat ha d’aprovar ara aquestes modificacions, que han suposat la variació del pressupost, que ha passat de 50 a 76 milions d’euros.

El portaveu del PP ha explicat que “la modificació ha de servir per ajustar-nos a la situació i a la normativa actual i donar resposta a les necessitats reals”.

Font: Ajuntament de Sant Andreu de la Barca 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here