La comissió de Territori del Parlament ha aprovat aquest dimecres una resolució de la CUP i de CSQP que insta el Govern a aturar cautelarment la tramitació de l’actual Pla Director Urbanístic Gran Via-Llobregat per “manca de consens popular i polític”

El grup de JxSí ha votat dividit en aquesta part de la proposta, ja que ERC s’hi ha posicionat a favor i el PDeCAT en contra, juntament amb el PSC. El PPC s’hi ha abstingut. La segona part de la resolució aposta per reconsiderar i reformular el pla, i en aquest cas JxSí en ple ho ha avalat. 

El diputat de la CUP Sergi Saladié ha opinat que el fet que el principal grup hagi votat diferent “demostra que és un pla que no té consens ni a nivell municipal, ni a l’Àrea Metropolitana ni tampoc al Govern”. “El millor és aturar aquest projecte i replantejar-lo de dalt a baix”, ha reblat.

La moció aprovada reclama incorporar un estudi de diverses alternatives d’ordenació de la Gran Via i els seus entorns immediats; incorporar un estudi socioeconòmic i ambiental de l’entorn; proposar una ordenació de l’espai agrícola de Can Trabal que garanteixi la seva preservació, i obrir un procés participatiu amb la ciutadania de l’Hospitalet per consensuar el desenvolupament urbanístic i la finalitat d’un territori que representa un 10% de la superfície total del municipi. Saladié ha criticat que aquest és un pla “fet sense el consens del territori, amb una manca absoluta de diàleg per part dels agents implicats i amb un PSC tancat en banda”.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here