El Ple d’Esplugues de Llobregat aprova suspendre cautelarment la incorporació del castellà als senyals de trànsit

El Ple d’Esplugues de Llobregat aprova suspendre cautelarment la incorporació del castellà als senyals de trànsit

El Ple d’Esplugues de Llobregat aprova suspendre cautelarment la incorporació del castellà als senyals de trànsit. Un informe jurídic determinarà si s’aplica o no la mesura acordada el passat 15 de març

El ple d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) ha aprovat aquest dimecres revocar la decisió d’incorporar el castellà als senyals de trànsit i mantenir el català com a única llengua als que tinguin text. Ho ha fet mitjançant una moció que ha comptat amb el vot a favor de tots els grups del consistori menys els del PP i C’s.

D’aquesta manera, el PSC i la regidora no adscrita, que en el ple del passat 15 de març van votar a favor d’incorporar el castellà als senyals, han fet marxa enrere. El PSC ha defensat el seu canvi de posicionament en base a les conclusions d’un informe de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat que assegura que els senyals poden ser redactats únicament en català i que les que les infraccions es podran sancionar.

La moció també inclou sol·licitar un informe a la secretaria de l’Ajuntament sobre l’abast i els límits de la moció aprovada anteriorment i, en funció de les seves conclusions, recuperar la moció aprovada el passat 15 de març o mantenir el català com a única llengua als senyals de trànsit del municipi.

Font: ACN

Deixa un comentari

© 2018 - elBaix.cat 

Tornar adalt