El Ple d’Esplugues de Llobregat aprova suspendre cautelarment la incorporació del castellà als senyals de trànsit. Un informe jurídic determinarà si s’aplica o no la mesura acordada el passat 15 de març

El ple d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) ha aprovat aquest dimecres revocar la decisió d’incorporar el castellà als senyals de trànsit i mantenir el català com a única llengua als que tinguin text. Ho ha fet mitjançant una moció que ha comptat amb el vot a favor de tots els grups del consistori menys els del PP i C’s.

D’aquesta manera, el PSC i la regidora no adscrita, que en el ple del passat 15 de març van votar a favor d’incorporar el castellà als senyals, han fet marxa enrere. El PSC ha defensat el seu canvi de posicionament en base a les conclusions d’un informe de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat que assegura que els senyals poden ser redactats únicament en català i que les que les infraccions es podran sancionar.

La moció també inclou sol·licitar un informe a la secretaria de l’Ajuntament sobre l’abast i els límits de la moció aprovada anteriorment i, en funció de les seves conclusions, recuperar la moció aprovada el passat 15 de març o mantenir el català com a única llengua als senyals de trànsit del municipi.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here