El cap de setmana del 13 i 14 de maig la fira comercial i industrial d’Esplugues, Firesplugues, ha celebrat la 17a edició amb gran afluència de públic i un temps estiuenc que acompanyava a passejar entre les més de 80 estands expositors de 74 comerços de la ciutat. Tots els establiments participants eren d’Esplugues, i és que Firesplugues és una fira 100% de comerç local

La valoració global que n’han fet els comerços participants ha estat d’un 7’73 sobre 10. Per als comerciants, Firesplugues, amb un pressupost municipal de prop de 50.000 euros, ha estat una bona oportunitat per presentar-se a la ciutadania, vendre els seus productes i explicar els seus serveis, a més d’una ocasió per conèixer millor els seus clients habituals i els potencials. Pel que fa a l’organització de l’esdeveniment, els comerços hi han posat un 7’94 sobre 10.

Algunes propostes de millora per part dels comerciants han estat tancar les parades al migdia i incorporar, a l’hora de dinar, opcions gastronòmiques. Enguany, la gastronomia es trobava a establiments de tot el municipi que van participar a l’edició del Tapes de Primavera, que enguany ha augmentat en un 20% la participació de bars i restaurants.

Activitats dinamitzades pels comerços

Com a novetat del 2017, els comerciants podien dinamitzar les seves pròpies activitats. Una vintena van escollir utilitzar l’escenari que l’Ajuntament va instal·lar a la plaça Gandhi. Allà s’hi van poder veure des de trucs de màgia fins a postures de ioga, passant per moviments d’arts marcials o de tai-xi. 

Al llarg del cap de setmana, les activitats que van comptar amb una major assistència de públic van ser la passarel·la de moda de la tarda de dissabte, on les botigues de roba van mostrar els seus millors dissenys, i el parc infantil d’educació viària, a càrrec de la Policia Local d’Esplugues, on nens i nenes podien circular en diverses tipologies de vehicles per un circuit senyalitzat.

Moda, estètica, òptica, salut, benestar, idiomes, ensenyament i immobiliàries són alguns dels sectors que han tingut representació a la fira. Alguns comerços, de recent obertura, aprofitaven per presentar-se als seus futurs clients. L’Hospital de Sant Joan de Déu també hi va ser present en ocasió del seu 150 aniversari. La diversitat ha estat una de les característiques principals de la 17a edició de Firesplugues.

Font: Ajuntament d’Esplugues 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here