Agbar reconstruirà la cascada de la Casa Vicens d’Antoni Gaudí al recinte de la Central Cornellà, on hi ha el Museu Agbar de les Aigües

Es tracta d’una joia del modernisme, declarada Patrimoni de la Humanitat de la Unesco, que va ser dissenyada pel reconegut arquitecte català el 1883 i que el 1945 va desaparèixer de l’espai verd on estava per la pressió urbanística. 

La Fundació Agbar ha donat a conèixer aquest projecte aquest dijous, amb motiu del Dia Internacional dels Museus. La iniciativa permetrà guanyar un nou espai verd a Cornellà de Llobregat, batejat com Parc de les Aigües, que estarà obert a tota la ciutadania.

El projecte de reconstrucció, que dirigeix l’arquitecte Josep Vicenç Gómez Serrano, expert en l’obra de Gaudí, amb l’assessorament de Daniel Giralt-Miracle, comissari de l’Any Internacional Gaudí (2002) i membre de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, mantindrà les mides originals i serà escrupolosa i curosa tant en l’elecció dels materials com en els procediments constructius.

Segons un comunicat d’Agbar, l”‘objectiu és que els visitants del Museu Agbar de les Aigües descobreixin una obra genuïnament gaudiniana”. Durant l’acte de presentació d’aquest projecte, el president executiu d’Agbar, Àngel Simon, ha destacat que la seva companyia creu “fermament en la renovació del Museu Agbar de les Aigües i la Central Cornellà, amb l’objectiu d’obrir el recinte a la ciutadania i integrar-hi els usos socials i la nostra història”. 

“D’aquesta manera, aquest recinte integrarà passat, present i futur, i reflectirà els nostres valors: innovació, talent, excel·lència en la gestió del servei de l’aigua”, ha subratllat el president executiu d’Agbar.150 anys al servei de BarcelonaA l’acte, celebrat amb motiu del Dia Internacional dels Museus i que ha comptat també amb les intervencions d’Ignacio Escudero, director general d’Aigües de Barcelona, i Antonio Balmón, alcalde de Cornellà, s’ha presentat el llibre “Aigües de Barcelona. 150 anys al servei de la ciutat (1867-2017)”. 

Manel Martín, historiador i autor del llibre, ha destacat que la companyia “ha contribuït de manera decisiva a la construcció de la ciutat, ha subministrat aigua ininterrompudament, fins i tot durant la Guerra Civil, i ha innovat constantment; per això és un referent mundial en la gestió de l’aigua”.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here