Del 18 al 21 de maig se celebra a Sant Boi la Festa Major 2017 . Més enllà dels noms coneguts, la festa vol ser una mostra de la suma de l’esforç col·lectiu i de la capacitat creativa de les entitats, els operadors locals i de totes les persones que la fan possible

El cartell d’aquesta edició es obra del dissenyador local Josep Inarejos i els grups locals Dr. Enfermo , Camí de l’Est , Vamp’s Soul & The Soul Pumpettes i Cucarachas Enojadas acompanyaran noms reconeguts del panorama musical.
Fes-te de la festa

La imatge gràfica de l’esdeveniment va acompanyada de l’eslogan Fes-te de la festa!, una frase que vol reflectir la idea que tothom té la possibilitat de participar-hi i gaudir-ne.
Les dades corroboren aquesta afirmació, ja que més d’un 50% de les 48 activitats que componen el programa estan protagonitzades i, en molts casos, gestionades per operadors culturals de Sant Boi. És el cas de la Fira Familiar del Joc i l’Aventura (espai permanent al parc de la Muntanyeta), on el Col·lectiu Karxofarock aportarà la seva experiència en espectacles familiars, i “Sant Boi es mou”, un esdeveniment de dansa al carrer amb el barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou com a escenari, a càrrec de la Jove Companyia de Dansa de Sant Boi .

El tret de sortida de les activitats serà el dia 18 amb la projecció del documental “Som la Festa Major” (19,30 h, Cinemes Can Castellet), making off de la festa de l’any passat de la realitzadora santboiana Laura del Valle. El pregó d’enguany (dia 19, 22 h, pl. Ajuntament) serà a càrrec de l’actriu Itziar Castro (“Pieles”, pel·lícula dirigida per Eduardo Casanova).

Els artistes d’enguany

L’apartat de noms propis està encapçalat per Macaco , Orquesta Mondragón , Siniestro Total , Oques Grasses , Ben Endins i Argentina . Aquests i altres artistes convidats compartiran escenaris a l’envelat de la plaça de l’Agricultura i al parc de la Muntanyeta amb grups locals.

El programa de la festa inclou l’espectacle “Lorca contra Lorca. La palabra imprevista” (dia 20, 21 h, Museu-Can Barraquer), dedicata al poeta granadí Federico García Lorca; una nova edició de Daltabaix (dia 20, 11 h, nucli antic de la ciutat) i l’exitós espectacle “Òpera for kids” (dia 21, 18 h, Can Massallera). No faltaran les trobades gegantera i de puntaires, el correfoc, les sardanes, la diada castellera, el festival flamenc, els balls de saló, la II Trobada d’Animals & Cia i altres propostes.

Protocol contra agressions

Enguany l’Ajuntament ha elaborat un protocol que pretén ser una eina de treball contra la violència masclista i les agressions sexistes que es puguin donar en els espais públics de la ciutat en un context d’oci. S’instal·laran dues carpes per informar i atendre els casos d’agressions sexistes, una estarà ubicada a la Plaça de l’Agricultura i l’altra a la Plaça de l’Ajuntament.

Font: Ajuntament de Sant Boi 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here