L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, i la directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, han signat avui, Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia, un acord per impulsar a la ciutat un Servei d’Atenció Integral (SAI) per a persones LGBTI (lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals)

Segons el document signat, el nou servei haurà d’atendre “les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per raó de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere”.
Mireia Mata ha destacat que es tracta del primer SAI que es crearà a l’àrea metropolitana de Barcelona: “L’Ajuntament d’Esplugues és un referent en polítiques d’igualtat a nivell municipal i també ho està sent en polítiques de drets de les persones LGBTI”. Per a Pilar Díaz, “és important treballar en xarxa amb la Generalitat per poder donar respostes a les demandes d’aquestes persones i ajudar al desplegament de la Llei contra l’Homofòbia”.

El servei, que formarà part de la Xarxa de Serveis d’Atenció Local de Catalunya, tindrà tres vessants: donar informació sobre temàtica LGBTI, atendre incidències que no constitueixin delicte penal, infracció administrativa o tracte de discriminació en l’àmbit laboral, i també l’assessorament i la tramitació de denúncies en casos de discriminació o violència contra persones LGBTI (agressions, amenaces, insults, denegació d’accés o discriminacions dins les relacions laborals d’àmbit privat o públic).

L’Ajuntament farà un seguiment de les possibles incidències i denúncies que arribin des de la seva obertura fins el seu tancament, encara que hagi estat derivada a altres àmbits.

Amb motiu del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia, l’Ajuntament d’Esplugues penja avui la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó de la Casa Consistorial.

Font: Ajuntament d’Esplugues 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here