Exigiran compromisos ferms del Ministeri de Foment per solucionar els problemes de mobilitat ocasionats per l’aturada de les obres

Davant la constatació que les obres de la variant de la C-245 no es podran reprendre de forma immediata, les alcaldesses i l’alcalde dels municipis afectats han acordat viatjar a Madrid el pròxim divendres dia 26 de maig per reunir-se a la seu del Ministeri de Foment amb el director general de Carreteras, Jorge Urrecho. 

Hi aniran juntament amb representants de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona i exigiran al Ministeri de Foment compromisos ferms per solucionar els problemes de mobilitat ocasionats per la paralització de les obres.

Aquest dilluns, 22 de maig, s’ha celebrat a Torrelles de Llobregat una nova reunió de la comissió de seguiment de les obres de la variant de la C-245, amb la presència del cap de la demarcació de Carreteres de l’Estat a Catalunya, Lluís Bonet. Els treballs estan interromputs per problemes pressupostaris i administratius i, actualment, l’empresa adjudicatària es troba en situació de preconcurs de creditors.

En vista de la situació actual, els ajuntaments viatjaran a Madrid per reunir-se amb el director general. En volen tornar amb un compromís ferm del Ministeri de Foment: que es retirin immediatament els ‘new jerseis’ del tram tallat de la carretera i es reobri el vial d’accés a Sant Boi si en el termini d’un mes l’empresa adjudicatària, Isolux-Corsán -en situació de preconcurs de creditors- no ha cedit el contracte a una altra empresa perquè es puguin reiniciar les obres.

Els ajuntaments també exigiran al Ministeri de Foment el compromís d’agilitar mitjançant un conveni amb la Diputació de Barcelona la realització d’un projecte comú per desdoblar el ramal de connexió entre la BV-2002 i l’autovia A2 i semaforitzar la ‘rotonda de les Ovelles’ de la BV-2002, actuacions que havien de realitzar-se un cop finalitzades les obres de la variant i que constituirien una solució òptima per a la mobilitat de l’entorn.

Els municipis, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona mantenen la unitat d’acció en relació a les obres de la variant de la C-245, una infraestructura de gran importància per al territori.

Font: Ajuntament de Sant Boi 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here