El Papiol és un poble en què l’agricultura ha tingut durant una pila d’anys molt de pes en l’economia local. Tot i els canvis en el sector agrícola, els papiolencs i papiolenques encara continuen traient suc de la terra i agraint-li els fruits que encara els dóna

Cada any, en aquest sentit, el primer cap de setmana de juny, celebren la Festa de la Cirera, un esdeveniment arrelat al cultiu de la terra (3 i 4 de juny de 2017).

La inauguració de la 35a edició de la Festa de la Cirera del Papiol tindrà lloc dissabte 3 de juny a les 12h, i comptarà amb la presència de l’alcalde del Papiol, Joan Borràs, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, el president de l’Associació de Pagesos del Papiol, Pere Figueras, i altres autoritats locals i comarcals.

Enguany, gràcies a l’empresa Eladiet, instal·lada al municipi, el públic de la festa podrà tastar el suc de cirera elaborat en exclusiva per l’empresa. L’elaboració especial del producte ha comportat tot un procés complet de creació, des de la investigació per a la fabricació del suc fins a l’envasat. Es podrà tastar durant la festa fins que s’acabin les existències.

 La festa ofereix també un programa d’activitats divers i atractiu per al públic familiar local i d’altres indrets de la comarca i la zona metropolitana.

Algunes de les activitats programades giraran al voltant de la cuina amb cirera (2n taller gastronòmic de la Festa de la Cirera); del tast de vins ecològics (el vi és un producte que també forma part del passat econòmic del municipi); o de la cultura popular catalana (castellers i sardanes). Està prevista la visita de la mascota turística del Baix Llobregat, la puput Punxetes, i altres activitats infantils. També hi haurà exhibició de vehicles antics.

D’entre les festes dedicades a la cirera, aquesta té la singularitat que amb motiu de la celebració, el castell mil·lenari del Papiol —al voltant del qual es va construir la població—, obre les portes al públic i acull a la planta baixa una exposició de cireres i productes de la terra.

Font: Ajuntament del Papiol 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here