El Prat, tal com ja va passar l’any 2015, va ser l’any 2016 el tercer municipi català que va acollir més produccions audiovisuals, amb un total de 143. El primer municipi va ser Barcelona (3.127 rodatges) i el segon l’Hospitalet de Llobregat (164). Per darrere del Prat van quedar Tarragona (124) i Terrassa (102)

Per aquests rodatges, l’Ajuntament va ingressar, a través de l’oficina municipal El Prat Film Office, més de 36.000 € en concepte de taxes. L’impacte econòmic sobre la ciutat, però, va ser més elevat, degut al consum de bens i serveis que hi van fer els membres dels diferents equips de rodatge en empreses i establiments de la ciutat.

Des de l’any 2012, en què es va crear El Prat Film Office, l’increment de produccions acollides al municipi ha estat del 202 %, mentre que respecte de 2015 l’augment ha estat del 12 %.

Tipus de produccions

Els tipus de produccions audiovisuals han estat molt variats: documentals, videoclips musicals, espots publicitaris, sèries de televisió, curtmetratges, llargmetratges, reportatges, fotografia comercial o no comercial, etc. Cal destacar que dels 15 curtmetratges realitzats l’any passat, la majoria els van fer equips formats per equips pratencs que han decidit desenvolupar íntegrament els seus projectes al municipi.

Localitzacions

Entre les localitzacions més escollides destaquen la platja, el pont Nelson Mandela, el mirador d’avions i els espais naturals, tot i que molts i molt diferents espais del Prat han servit de “plató” per a totes aquestes produccions.

Col·laboracions

A més de programar des del 2014 un curt rodat al Prat a les sessions de Cine Club, El Prat Film Office ha col·laborat amb el Festival de Cinema d’Autor, el Preview Festival, les Xerrades en Curt i Cinema Lliure a la Platja.

Font: Ajuntament del Prat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here