La 37ª Festa de la Cirera ja ho té tot preparat a Torrelles del Llobregat per celebrar-se el proper 3 i 4 de juny en plenes condicions

L’esdeveniment “lúdic i comercial més important de l’any” pel poble baixllobregatí apostarà per ampliar les activitats triomfants d’edicions anteriors, així com per mantenir el tarannà innovador al voltant de la Fira. Tot plegat en un context on la pagesia i el producte local necessita reivindicar la seva funció més que mai, han explicat els organitzadors.

“És la veritable Festa Major de l’estiu per Torrelles”. Les paraules de l’alcalde, Ferran Puig, subratllen el que els aparadors i parets de la localitat ja insinuen, la cirera ja és aquí. El poble es prepara per vestir-se de festeig mentre els comerços i veïns agafen força. “Ai déu meu… La que ens espera” sospira una cambrera del bar restaurant La plaça. I és que la que els hi espera són uns 6.000 visitants, segons els càlculs de l’Ajuntament, és a dir, el doble dels habitants de Torrelles.

Durant un cap de setmana, la petita localitat del Baix Llobregat es converteix en el centre de moltes mirades curioses. Entre elles, la de l’Ada Colau, que està previst que inauguri la Festa de la Cirera a les 12:00 del dissabte des de l’Ateneu Torrellenc. 

Aquesta participació pren especial rellevància al significar la reaparició pública de l’alcaldessa de Barcelona després de la seva maternitat. I s’emmarca dins el compromís de Colau com a presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per reforçar i interessar-se per la pagesia més enllà de la plana del delta, aquest “sector de l’agricultura de secà que està passant per moments tan difícils”, condemna Ferran Puig. També està previst l’aparició menys oficiosa de la consellera d’agricultura, Meritxell Serret, i del president de l’ANC, Jordi Sánchez.

Canviant el gest seriós per un somriure, Puig ens brinda quatre pinzellades de les novetats d’aquesta edició. Per una banda, un show cooking a càrrec de la xef Cristina Roig, assessora gastronòmica del Parc Agrari, on s’ensenyarà a preparar plats que juguin amb el fruït per excel·lència de la celebració amb tot tipus de preguntes i interacció amb el públic. I per una altra banda, la incorporació del grup d’Improshow per cloure aquest macro-homenatge a la cirera.

En boca del coordinador de l’àrea de cultura, Xavier Navarrete, “es reforçaran les iniciatives amb més èxit d’anys anteriors”. És a dir, l’Espai Artesà restarà obert durant tot el cap de setmana i s’ampliaran les opcions del Joc Gegant, on petits i grans barregen entreteniments de distintes èpoques. També es mantindrà la ja consagrada Ruta Gastronòmica, que compta amb 9 restaurants que elaboren menús forçosament originals amb el fruit vermellós com a epicentre de la creació culinària.

D’aquesta manera l’Ajuntament deixa clar que està preparat pel que vingui, tot i deixar un parell d’advertències: Previsió de cara a aconseguir les cireres i els seus derivats, no sigui que s’esgotin, i seny a l’hora d’arribar en cotxe, ja que les zones d’aparcament habilitades per als visitants requeriran una passejada fins al centre.

Sigui com sigui, 37 anys després d’aquella primera festa del 1980, i 33 anys després que Joan Solé Margarit regalés els versos que diuen “la sardana també nostra, soni a honor dels forasters, que visiten l’anyal Mostra, fruit dels nostres cirerers!”, la il·lusió per retre homenatge a la collita autòctona i els seus treballadors continua intacta. O si de cas, en augment.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here