Aquest dijous, l’endemà mateix del final del curs escolar, han obert portes els primers casals i colònies d’estiu que, com cada any, acolliran milers de nens i nenes i jovent d’arreu de Catalunya. Això sí, la gran majoria ho han fet a mig gas amb la previsió que sigui dilluns vinent, 26 de juny, quan comencin el gruix d’activitats

Per exemple, el Centre d’Esplai Flor de Neu de Sant Vicenç dels Horts, vinculat a la Fundació Pere Tarrés, ha arrencat amb només una quinzena d’infants perquè moltes famílies han optat per esperar-se a dilluns per dur-los. 

En total, la Fundació Pere Tarrés ofereix enguany 20.000 places per participar en alguna de les 450 activitats programades. Al seu torn, la Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai), que ja ha posat en marxa cases de colònies com la de Vilanova de Sau (Osona), ofereix 85.000 places i gairebé 1.200 activitats. Com en anys anteriors, ambdues entitats ofereixen més de 10.000 beques, un 10% més, perquè cap infant es quedi sense gaudir de l’estiu.

En Pablo, de 10 anys, que com tots els nens i joves catalans va acabar ahir el curs escolar, ha tornat aquest matí a la seva escola, la Sant Jordi de Sant Vicenç dels Horts, per participar al Centre d’Esplai Flor de Neu organitzat per la Fundació Pere Tarrés. En Pablo és un dels 20.000 infants que enguany participaran aquest estiu en alguna de les 450 activitats organitzades per aquesta entitat en col·laboració amb els seus centres d’esplai vinculats.

Malgrat que avui han obert portes els primers casals, el gruix dels organitzats per la Fundació Pere Tarrés a l’àrea metropolitana de Barcelona i a la demarcació de Barcelona ho faran dilluns.

Segons ha explicat Xavi Nus, president del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC), la Fundació Pere Tarrés, que enguany celebra el seu 60è aniversari, ha preparat una àmplia oferta d’activitats per permetre que tots els infants gaudeixin com a nens i creixin com a persones a l’hora que desperten la seva imaginació i creativitat.

Les principals novetats d’aquest estiu són les colònies de disseny de moda i el Campus Jove’17 d’innovació, creativitat i tecnologia adreçat a joves d’entre 14 i 17 anys.

També es faran colònies de cuina en col·laboració amb la Fundació Alícia i Món San Benet, colònies de teatre, de ball, de robòtica i de disseny de videojocs. Un any més, i gràcies a l’alta demanda del passat estiu, s’ha ampliat l’oferta de colònies temàtiques amb l’anglès com a llengua vehicular.

Amb l’objectiu que tots els nens i nenes puguin gaudir de l’educació de lleure, la Fundació Pere Tarrés, com ha vingut fent en els darrers 60 anys amb el suport d’administracions i particulars, oferirà més de 4.000 beques a infants de famílies sense recursos. L’objectiu d’enguany és arribar a les 4.500 beques, un 12% més que l’any passat, per un import de més d’un milió d’euros.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here