La competició comptarà amb la participació de més de 100 esportistes de 22 països
Del 25 de juny a l’1 de juliol la ciutat acollirà l’acte inaugural i la prova combinada (cursa i tir) del Campionat d’Europa Júnior de Pentatló Modern . L’esdeveniment aplegarà 110 esportistes de 22 països europeus. Les seleccions espanyoles masculina i femenina compten amb la presència dels santboians Joaquim Pastor i Laura Heredia.
El campionat comptarà amb l’assistència de representants i tècnics de diferents organismes nacionals i internacionals : la secretària general de la Confederació Europea de Pentatló Modern, Tatiana Ardavieva, el representant del Comité Olímpic Internacional, Juan Antonio Samaranch, el cònsul general d’Hongria, Borno Kovacs i la tècnica del Consejo Superior de Deportes, Lola Tello.

A l’esdeveniment hi haurà esportistes d’edats compreses entre 19 i 21 anys, aspirants a participar en els propers Jocs Olímpics , d’Àustria, Bielorússia, Bulgària, República Txeca, Espanya, França, Gran Bretanya, Geòrgia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Polònia, Portugal, Rússia, Eslovàquia, Suïssa, Suècia i Turquia.

La selecció espanyola competirà amb 6 pentatletes catalans i 1 gallec, entre els quals es troben els santboians Laura Heredia (foto adjunta) i Joaquim Pastor .

Aquesta competició està organitzada per les federacions catalana i espanyola per encàrrec de la Confederació Europea de Pentatló Modern. Esplugues i El Prat també acolliran proves de natació i esgrima i hípica, respectivament. Sant Boi és seu, per segon any consecutiu, d’aquest campionat internacional que contribueix a la projecció exterior de la ciutat .

El pentatló modern és un esport olímpic que consta de cinc proves : tir esportiu, esgrima, natació, hípica i cursa a peu. Es va crear i incloure per primera vegada al programa olímpic l’any 1909, com una iniciativa personal de Pierre de Coubertain, creador dels jocs olímpics moderns.

Font: Ajuntament de Sant Boi 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here