Set anys després del seu tancament, els terrenys del mític restaurant els ‘Tres Molinos’ d’Esplugues de Llobregat acolliran l’any vinent un nou supermercat de la cadena alemanya Lidl que hi invertirà 7,5 milions d’euros

El nou centre, de quatre plantes, 1.500 metres quadrats i que donarà feina a una trentena de persones, mantindrà el caràcter emblemàtic de l’espai respectant els seus elements més tradicionals i icònics. D’aquesta manera, l’establiment s’integrarà amb els tres molins ja existents, conservarà els murs de la façana que donen a la Ronda de Dalt i tindrà un mirador cap a la ciutat de Barcelona. 

Durant l’acte simbòlic de col·locació de la primera pedra que s’ha fet aquest dimarts al matí, el director regional d’Expansió i Immobles de Lidl a Catalunya, Albert Lavín, ha destacat que serà un “repte” construir una botiga que estigui a l’alçada d’un espai “tant emblemàtic i familiar que durant dècades ha estat testimoni de les celebracions de diferents generacions”.

La nova botiga, la més futurista i moderna de Lidl a Catalunya, comptarà amb quatre plantes, 150 places d’aparcament, una superfície de més de 1.500 metres quadrats i diverses mesures d’estalvi energètic per assegurar l’eficiència de l’edifici. La companyia invertirà 7,5 milions d’euros i generarà 30 nous llocs de treball, procedents de la borsa d’ocupació d’Esplugues, per a una plantilla total de 40 persones.

L’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, ha destacat que, a banda de crear ocupació i dotar de serveis el barri de Finestrelles, el projecte suposa un altre benefici per a la ciutat, ja que es guanyarà una nova zona verda al barri del Gall, que executarà Lidl -tal i com preveu el planejament aprovat- per poder fer aquesta activitat comercial als Tres Molinos. 

‘Tres Molinos’

La història dels tres molins que avui presideixen aquest singular espai es remunta a l’any 1961 quan es van construir en uns terrenys que durant els anys cinquanta s’havien destinat a la celebració de festes. 

Poc temps després, l’empresa Explotaciones Gastronómicas S.A. va decidir obrir un restaurant amb un aire especial i va encarregar el projecte a l’arquitecte Climent Maynés que va decidir convertir la torre cilíndrica que hi havia en un molí i construir-ne dos més d’iguals.

L’any 1984, l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat va declarar els molins com a Bé Cultural en considerar-los un element atípic i singular del perfil de la ciutat. L’any 2011, el restaurant va tancar les seves portes i, després d’un intent fracassat de reconvertir-ho en discoteca, l’edifici va quedar sense activitat i va anar deteriorant-se fins al moment actual.

Lidl a CatalunyaLa cadena de supermercats Lidl està present a Catalunya des de l’any 1994, quan va obrir la seva primera botiga a l’estat espanyol a Lleida. A dia d’avui compta amb més de 90 establiments a Catalunya i dóna feina a 2.700 treballadors. La seu central està situada a Montcada i Reixac, municipi on també s’ubica una de les seves deu plataformes logístiques al país.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here