D’una banda, es distingirà, a títol pòstum, al sergent Antonio López, mort ahir, i de l’altra, al caporal Juan Cortés, que es recupera favorablement de tret patit al genoll

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, vaanunciar  que “l’Ajuntament començarà tramitar la concessió, als dos agents de la policia municipal que van intervenir al tiroteig del passat 6 de juliol, de la Medalla de la Ciutat, perquè considerem que la seva intervenció valenta i heroica va evitar, amb tota probabilitat, que la persona que els va disparar cometés un acte criminal de repercussions previsiblement més dramàtiques, i finalment fos detingut i posat a disposició de la Justícia”.

Sánchez també va explicar que “fins dissabte s’ha decretat dol a Gavà per la mort aquest matí del sergent Antonio López”. L’agent tenia 52 anys, una filla i estava casat amb la regidora del grup municipal de C’s l’Ajuntament de Gavà, Guadalupe del Río. 

López estava ingressat a l’àrea del malalt crític des que va ser intervingut d’urgència el dia 6. En aquell moment l’equip mèdic que el va atendre va aconseguir aturar l’hemorràgia derivada de l’impacte de la ferida, però tot i l’evolució inicialment positiva de les primeres hores posteriors a l’operació, l’agent de la policia patia un infart cerebral molt extens. Durant aquests tretze dies se li va fer el seguiment i tractament mèdic necessari fins que ahir al matí es va certificar clínicament la mort.
Sánchez va assegurar que “ara estarem al costat de la família i de la resta formacions polítiques i demà, durant el Ple Municipal, procedirem a la lectura d’una declaració institucional elaborada per tots els portaveus”. L’alcaldessa també va posar en valor “el treball extraordinari que fa la nostra policia” i va traslladar les paraules d’un agent on li va manifestar que “no dubti que tot el cos estarà al peu del canó per seguir servint a la ciutat”. Per a Sánchez “és un gran orgull que, fins i tot en els pitjors moments, es demostri la seva professionalitat per garantir que la ciutadania pugui sentir-se segura i gaudint dels seus drets i llibertats”.

En aquests moments es desconeixen encara els detalls de la vetlla i funeral del sergent Antonio López, i en aquest sentit s’està a l’espera del que la família decideixi per valorar el que institucionalment correspongui.

Antonio López va realitzar tota la seva trajectòria professional a la Policia Municipal de Gavà. Va començar com agent en pràctiques el maig de 1994 i va ser agent interí fins a juny de 1995. Va romandre com agent fins a gener de 1999 per passar a ser tot seguit caporal fins a l’abril de 2009, quan va ser nomenat sergent. Va ser delegat de personal del Sindicat de Funcionaris de Policies (SFP) i president de la Junta de Personal de l’Ajuntament de Gavà.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here