El temple acull les despulles de Rafael Casanova i presenta problemes arquitectònics greus

El vicepresident primer de la Diputació de Barcelona i diputat de Territori i Sostenibilitat, Dionís Guiteras; la consellera de Governació, Administracions públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, vansignar  aquest dijous un conveni pel qual es rehabilitarà la coberta de l’església de Sant Baldiri, a Sant Boi de Llobregat, on hi ha enterrat Rafael Casanova. 

L’església presenta problemes greus en aquesta part estructural, fins al punt que si no s’actua amb celeritat en pot resultar afectada la solidesa i pot esdevenir un perill.

El bisbat de Sant Feliu de Llobregat ja ha redactat el projecte tècnic per definir les actuacions, que s’han dividit en tres fases. Rehabilitar les cobertes del Santíssim i de la nau central, les dues primeres, tindrà un cost de 426.00 euros.

La Generalitat ja va aportar 70.000 euros per aquestes obres i la Diputació n’aporta ara 60.000, sense perjudici que ambdues administracions pugin incrementar-les en un futur. Un cop acabades les dues primeres fases, es plantejarà la tercera, que consisteix en la rehabilitació de les capelles laterals, amb un cost de 203.000 euros.

L’església de Sant Baldiri és un monument d’estil barroc construït el segle XVIII sobre les restes d’una anterior església romànica del segle XI i està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here