Una xarxa d’agents preventives, una carpa informativa, l’app de seguretat d’Esplugues o el personal municipal format especialment per aplicar el nou protocol per unes festes lliures de violències sexistes, han contribuit a fer de la Festa Major de Santa Magdalena, que finalitza aquest vespre, un espai de diversió per tothom, sense cap tipus d’excepció. Avui és el torn dels castellers de la vila i del concert del cantautor espluguí, Joan Isaac 

El protocol d’actuació, que sorgeix del treball de l’Ajuntament, entitats de la ciutat i la societat civil, fa una crida a tota la ciutadania perquè cap agressió sexista (física, verbal o gestual) quedi sense resposta i totes les persones puguin gaudir de la festa.

Una festa amb tradició

Se la coneix com la festa major petita però l’adjectiu no li fa justícia. Des de fa ja més d’un quart de segle, la celebració que ret homenatge a la patrona d’Esplugues, Santa Magdalena, aglutina un gran nombre d’entitats que la fan possible i cada vegada més i més participants. 

Gràcies a la Coordinadora d’Entitats de Cultura Popular, abans coneguda com a Comissió del Seguici, i al suport i la col·laboració de l’Ajuntament, l’esperit popular de la vila reviu i perdura any rere any.

Aquest estiu la celebració s’ha concentrat durant aquest cap de setmana. Tres jornades que han inclòs la diada de Santa Magdalena com a tal, que va caure en dissabte 22, i que van ser dissenyades per oferir un programa que ha reivindicat la tradició amb denominació d’origen espluguina.

Després de la Processó del Ferro de divendres i de la Diada de Santa Magdalena d’ahir dissabte, avui diumenge arriba el colofó de la celebració, protagonitzat per la Colla de Castellers d’Esplugues, que celebra l’imprescindible Memorial David Carreras, en record del fundador i expresident de l’entitat. Després de la concentració i de la petita cercavila, la Diada Castellera comença, als jardins del Casal Robert Brillas, a les 12 hores.

A la tarda (20 h) als jardins de Can Tinturé, el cantautor espluguí Joan Isaac presenta el seu darrer treball, Paral·lelismes, un espectacle poètic-musical, en què combina el recital de poemes del llibre Intimissimi amb una selecció de cançons, des de la mítica A Margalida fins als darrers temes del nou disc, Manual d’amor. Les cançons que interpreta Isaac són precedides per poemes, que giren al voltant de l’amor, la melancolia, el desig, la por o la denúncia social.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here