Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest migdia que ampliarà en 15 trens mes (8 d’anada i 7 de tornada) a partir de l’octubre i entre les 12.00h i les 20.30h, passant de dos a tres trens per hora. Aquestes millores formen part d’un nou pla de mobilitat que inclou altres mesures

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i l’Ajuntament d’Esparreguera, ha presentat avui els elements del nou pla de mobilitat que permetrà millorar la connexió entre els dos municipis, així com amb el seu entorn i amb la ciutat de Barcelona.

El nou pla de mobilitat preveu incrementar a partir del mes d’octubre les circulacions de trens amb origen i destí a l’estació d’Olesa de Montserrat els dies feiners fora de les hores punta. D’aquesta manera, FGC dóna resposta als increments de demanda registrats en aquesta estació i que es preveu que segueixin augmentant en el futur. Durant el primer semestre de l’any 2017 l’estació d’Olesa de Montserrat ha registrat 155.934 viatgers, un 12% més que el primer semestre de 2016.

A més de les millores en el servei de trens, el servei actual d’autobús entre Esparreguera i Olesa serà reforçat per convertir-lo en un servei 100% de connexió amb el tren per als ciutadans d’Esparreguera. També s’està treballant en una nova imatge per als vehicles que els faci més visibles i identificables com a servei d’aportació al ferrocarril, a través de la intermodalitat. 

La col·laboració entre FGC i els ajuntaments d’Olesa de Montserrat i d’Esparreguera permetrà que les dues estacions de l’Aeri, actualment sense servei comercial, es posin a la disposició de la ciutadania. Així, FGC ofereix la possibilitat de que els respectius ajuntaments facin ús de les instal·lacions sense cap cost. Les condicions de la cessió d’aquests espais s’estan negociant.

Durant la roda de premsa que s’ha celebrat aquest migdia a la mateixa estació olesana de FGC, el president de la companyia, Enric Ticó, ha anunciat que s’aprofitaran part dels elements del material mòbil de l’Aeri d’Esparreguera per renovar el Telecabina Coma del Clot de Vall de Núria amb l’objectiu d’optimitzar recursos i de donar resposta a la necessitat imminent de renovació d’aquest telecabina. 

El Telecabina Coma del Clot de Vall de Núria estava arribant al final de la seva vida útil i es feia imprescindible la seva renovació per mantenir els estàndards de qualitat del servei habituals d’FGC. Aquesta actuació permetrà mantenir més de 20 llocs de treball de l’Alberg de Joventut situat a dalt del telecabina i assegurar-ne el seu futur.

Tot i això, la infraestructura bàsica de l’Aeri d’Esparreguera, com per exemple les pilones, es mantindran en la seva ubicació actual i es continuarà fent el manteniment oportú per un possible restabliment del servei comercial en un futur. 

El servei de l’Aeri d’Esparreguera està suspès des de l’1 de gener de l’any 2012 pel fet de no assolir uns nivells de demanda suficients que fessin viable la seva explotació. De fet, Ticó ha quantificat en 350.000 euros de dèficit anual del servei.

Servei deficient de Monbus 

Les alcaldies de les dues poblacions del Baix Llobregat han expressat el seu malestar pel funcionament actual de l’empresa que explota la línia d’autocars, Monbus. L’alcalde d’Esparreguera ha assegurat que es tracta d’un servei “deficitari”, mentre que l’alcaldessa d’Olesa ha dit que el servei “continua empitjorant i genera molts problemes”. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here