L’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, es va reunir el passat 24 de juliol a Madrid amb el president d’Adif, Juan Bravo, per demanar a l’administrador de les infraestructures ferroviàries que habiliti un pas per creuar la via, ja sigui soterrat o elevat, entre l’avinguda del Canal i la plaça Pau Casals, el tram més densament urbanitzat

Prèviament, els representants municipals (a més de l’alcaldessa, a l’entrevista van assistir la regidora de Via Pública, Eva López, i el regidor de Mobilitat, Xavier Amate) van entrar per registre un escrit que, a més d’aquesta qüestió, integrava un informe detallat, amb plànols i fotografies, de l’estat dels tancaments perimetrals de les vies al municipi. 
El tècnics municipals han realitzat en els últims dies un repàs de les tanques en tot el terme municipal, tant en direcció Gavà com en direcció Sitges. En aquesta inspecció s’han detectat una vintena de punts amb deficiències de diferents tipus (tanca malmesa o foradada, portes d’accés de manteniment obertes o sense cadenat…). Segons l’informe dels tècnics municipals la major part de les tanques del costat mar són escalables.

Durant la reunió, l’alcaldessa va informar al president de l’Adif del contingut d’aquest escrit entrat per registre. Adif es va comprometre a reparar aquests punts deteriorats i fer un estudi sobre quin tipus de tanca utilitzar perquè sigui més resistent. Està previst que aquest mateix 28 de juliol un tècnic d’Adif es desplaci sobre el terreny per posar l’estudi a en marxa.

Pel que fa a l’habilitació d’un pas nou per creuar les vies, Adif no ha adquirit cap compromís. L’alcaldessa, Maria Miranda, ha assenyalat que “seguirem lluitant perquè es reparin els punts de la tanca que tenen deficiències. Aquesta és la nostra responsabilitat com a Govern. Reclamarem aquestes reparacions a Adif tantes vegades com faci falta, de la mateixa manera que demanem l’habilitació d’un nou pas per creuar les vies en aquells punts on siguin necessaris”.
D’altra banda, també es va plantejar la possibilitat de redactar un conveni entre Adif i l’Ajuntament sobre el manteniment de les vies. Adif presentarà una proposta de conveni després de l’estiu.

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here