Les assemblees ho aproven per 480 vots a favor, 302 en contra i 56 abstencions

Els treballadors del metro de Barcelona han decidit aquest dijous desconvocar la vaga. Per 480 vots a favor, 302 en contra i 56 abstencions, els empleats han acceptat en assemblea la proposta de mediació que va presentar el Departament de Treball el dilluns a la nit, la qual ja ha estat aprovada per l’empresa. 

Aquest és el resultat de la suma dels vots de les assemblees que s’han dut a terme al matí i a la tarda. L’acceptació de la proposta implica desconvocar la vaga indefinida que han estat duent a terme durant els 12 darrers dilluns laborables. Tampoc faran les altres aturades que havien anunciat: per la Mercè, l’Onze de Setembre i els dies de partit de Champions.

En declaracions als mitjans després de l’assemblea, el president del Comitè d’Emprea, Pere Ramon, ha valorat positivament l’acord però ha advertit que dependrà de la direcció de TMB que no hi torni a haver noves aturades en un futur. 

No hi haurà més vagues “si no segueixen incomplint els pactes als quals s’ha arribat amb els treballadors”, ha assegurat. “Una empresa publica hauria de ser prou curosa com per complir els acords que signa amb els treballadors”, ha subratllat. Ramon ha culpat “la intransigència” de la direcció de TMB de les aturades que s’han realitzat tots els dilluns laborables des del 24 d’abril. 

“Després de 68 reunions de negociació on la direcció no va fer cap pas per arribar a acords, no vam veure més remei que convocar les aturades”, ha lamentat. Tots i els inconvenients ocasionats, el president del comitè d’empresa ha considerat que la ciutadania sí que ha entès les aturades dels treballadors, ja que els treballadors “no es van veure amb més remei” que fer les vagues per reivindicar el seus drets. 

D’altra banda, el president del comitè d’empresa ha considerat que la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, “ha quedat totalment desqualificada com a negociadora” arran de la seva actuació durant el conflicte. Ramon ha explicat que l’acord laboral incorpora moltes de les reivindicacions que tenien els treballadors. En aquest sentit, ha explicat que el pacte “intenta aturar la precarietat laboral” i aturar l’increment de personal a temps parcial. 

A més, els treballadors aconsegueixen unes “primeres passes perquè l’empresa reconegui la recuperació de feines que ara estan realitzant empreses externes”. D’altra banda, una altra de les reivindicacions dels treballadors era garantir la conciliació de la vida laboral i familiar.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here