Warning: array_replace_recursive(): Argument #2 is not an array in /usr/home/elbaix.cat/web/wp-content/plugins/addthis/backend/AddThisPlugin.php on line 642

On anem de viatge el proper cap de setmana?

On anem de viatge el proper cap de setmana?

Propostes de viatge per al següent cap de setmana, a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. Aquest proper cap de setmana, ens en anem a Šibenik, el gran secret de la Costa Dàlmata

Per AMIC / AMIC – AMIC

Dins de Croàcia, Šibenik és una ciutat que sol passar desapercebuda pels turistes, que prefereixen visitar altres localitats més conegudes com Split, Dubrovnik, Hvar o la capital, Zagreb. Malgrat tot, Šibenik és un lloc encantador, ple d’història i cultura, que mereix una visita. A més, és el punt de sortida per enllaçar amb algunes de les illes properes que són verdaders oasis de naturalesa. Així mateix, a menys de 20 quilòmetres de la ciutat, es troba el Parc Nacional Krka, que no només conté flora i fauna autòctona, sinó també restes arqueològiques històriques.

La Catedral de Santiago, un dels principals reclams turístics de Šibenik, és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Es va començar a construir al 1431 i al llarg de més de cent anys es va erigir aquest espectacular edifici de pedra. Fixant-nos només en l’exterior, veurem que el detall es plasma en cada racó i en els caps dels Sants que envolten les parets, i la seva majestuosa cúpula mesura 32 metres.

A part de la catedral, també val la pena visitar el castell de Šibenik, la plaça de l’Ajuntament o el teatre de la ciutat, tot connectat a través de carrerons tortuosos que ens recordaran als centres històrics d’algunes ciutats del nostre país. També és aconsellable fer parada als Jardins del Monestir de Sant Llorenç, plens de vegetació i calma.

No podem oblidar-nos de visitar les platges de la zona, d’aigües cristal·lines i tons turqueses tan típics de la costa dàlmata. Serà difícil no desconnectar en un paradís com aquest.

Informació útil

Ubicació: se situa a la zona central de Croàcia, a la desembocadura del riu Krka, a la costa del mar Adriàtic. És la tercera ciutat més gran de l’antiga Dalmàcia i el municipi nadiu més antic de la costa del país

Població: més de 34.300 habitants

Clima: la ciutat té un clima mediterrani, que destaca per tenir uns hiverns humits i temperats i uns estius calorosos i secs, sent gener i febrer els mesos més freds i juliol i agost els més calorosos

Economia: la ciutat croata és el centre polític, educacional, turístic, industrial i de transports de la regió Šibenik-Knin. Al llarg de l’any, Šibenik acull multitud d’esdeveniments culturals i artístics, sent un dels més famosos el Festival Internacional dels nens, celebrat a finals del mes de juny. Així doncs, aquests festivals, juntament amb el turisme cultural que ofereix la ciutat, es converteixen e n la principal font d’ingressos de la localitat

Curiositats: els aficionats al bàsquet, els sonarà el nom de Šibenik, per ser el lloc de naixement de Dražen Petrović, un autèntic mite croata d’aquest esport que va jugar a la NBA i va morir l’any 1993 en un accident de cotxe, quan es trobava al punt àlgid de la seva carrera esportiva

Comunicacions: per arribar a Šibenik, el millor és volar fins a Split i continuar el viatge amb autobús. Es tracta d’un trajecte que no arriba als 90 quilometres de distància. Visitar Šibenik, doncs, és ideal per completar la vostra estada a Split

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt