El Vallès Oriental és la comarca amb un percentatge més alt (12%) d’empreses exportadores, seguida del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l’Anoia i l’Alt Penedès (del 10,6% al 10,4%). En canvi, el Garraf és la comarca amb el percentatge més petit, amb el 4,4%, seguida del Berguedà, amb el 5,4%

Aquesta és una de les conclusions del monogràfic ‘Les empreses exportadores a la demarcació de Barcelona: una anàlisi comarcal’, elaborat pel gabinet d’Estudis Econòmics i Infraestructures de la Cambra de Comerç de Barcelona. Segons l’estudi, el percentatge d’empreses que exporten sobre el total ha augmentat progressivament en els darrers tres anys: 7,3% el 2014; 7,6% el 2015; i 8,1% el 2016.

El 8,1% de les empreses de la demarcació de Barcelona han exportat durant el 2016. D’aquestes, un 1,9% només ha fet exportacions i un 6,3% ha exportat i importat. Segons l’estudi de la Cambra de Comerç, la dimensió és fonamental per explicar la intensitat exportadora. “Com més gran és l’empresa més elevat és el percentatge. 

Dues de cada tres empreses amb una facturació de més de 10 milions d’euros són exportadores”.

Pel que fa a la destinació de les mercaderies i béns, el conjunt d’Europa concentra el 63% de les destinacions, Amèrica n’és la segona destinació i Àsia la tercera.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here