El record a Santi Ibáñez va ser present en l’arrencada de la Festa Major de Martorell la tarda de dilluns, a través del pregó (plaça de la Vila, 19.15h) que van pronunciar els actors Mercè Comes i Àlex Casanovas, i del 17è Artesanàlia, que enguany ha fet un petit gir cap als oficis artístics (circ, clown, màgia, pintura, teatre i fotografia) 

Després del pregó, van actuar les colles de cultura popular -gegants, capgrossos i esbart dansaire- i després va començar la Festa Major Petita. La nit va ser el moment de la Festa Petarda, amb el Cercanit del Diable, la Velleta i els Capgrossos al ritme de les Zebrass Marxing Band i el foc i ritme dels Diables i la Martukada al Portal d’Anoia. The Chanclettes van portar música, ball i divertiment esbojarrat per recordar els temes musicals relacionats amb la televisió i el cinema de les darreres dècades.

Altres activitats van ser el Torneig de Petanca de la Festa Major del Club Petanca Martorell; la projecció de l’audiovisual dels 150 anys de la línia Martorell-Tarragona dels Amics del Ferrocarril i el sopar i ball de gala a El Progrés.

Dimarts: el dia patronal, ple d’espectacle i música

Dimarts ha estat el dia central de la Festa Major. L’activitat ha començat a les 11.00h, amb les visites teatralitzades a L’Enrajolada, que s’han repetit a les 12.00 i a les 13.00h. Ha seguit la Missa Solemne (12.00h) a Santa Maria de Martorell, el concert vermut a càrrec d’Amadeu Rosell a la plaça de l’Església (12.30h).

A les 18.00h ha arribat la Festa del color al carrer de Josep Vilar amb el Holi Festival –festa de música i colors- i el Carpe Birrem –cerveses artesanes i food trucks al passeig de la Creu Roja.

Aquesta nit, és el torn de la Companyia La Tal i el seu espectacle de carrer The Incredible box i els concerts. Començarà La Casa Azul (23.30h) comandada per Guille Milkyway, que farà ballar el públic martorellenc amb temes tan coneguts com La revolución sexual i les noves versions. 

Després, arribarà el torn de Dolo. L’ex cantant del grup Pastora presentarà el seu darrer treball Copilotos (01.00h), un àlbum amb què s’estrena en solitari. Les sessions de Dj de Guille Milkyway (02.30h) i de Dj Enoxx (03.30h) tancaran la Festa Grossa.

Tancament de festa amb sabor local i molta activitat infantil

Demà dimecres s’iniciarà amb visites teatralitzades al Museu Municipal Vicenç Ros (11.00, 12.00 i 13.00h). La Festa de l’Aigua començarà a les 17.00h a la Plaça de les Cultures, i la seguiran la gelatada popular (19.30h) i la ballada de sardanes (19.30h amb la Cobla Lluïsos de Taradell. A les 22.00h, Maria Arnal i Marcel Bagés actuaran als jardins d’Apel·les Mestres, darrere del Centre Cultural, amb la seva proposta 45 cerebros y 1 corazón, música de tradició oral versionada i que connecta amb el 2017.

Finalment, el Festa Fotre tancarà la Festa Major al carrer de Josep Vilar. L’actuació de Baratos en el 10è aniversari de la banda martorellenca serà el plat fort de la nit, a les 23.00h, una cita en la que faran una pre estrena del seu tercer disc, just després de l’actuació de Drop Collective (22.00h). Per acabar, actuaran dalt de l’escenari The Txandals, a les 00.30h, i la sessió de Dj Pablo Picón a les 03.00h.

Font: Ajuntament de Martorell 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here