I les activitats no acaben malgrat la Festa Major hagi acabat! Aquest dissabte 19 d’agost, nova celebració de les Nits d’Estiu entre Palmeres, que esdevenen novament una cita cultural ja consolidada al calendari d’estiu de Castelldefels amb l’objectiu de dinamitzar les nits de juliol i agost a la ciutat. Les 22h són el punt d’arrencada de propostes culturals, majoritàriament locals, que tenen la música, la dansa o el teatre com a protagonistes

  • La proposta d’aquesta setmana:

Dissabte, 19 d’agost (22 h)

15 Deaths: OutBanda Trash Metall amb influències com Angelus Apatrida, Slayer, Municipal Waste, Crisix.

Blaze Out: Banda de metall de Barcelona. 

Com un embruix passatger però intens, les festes majors de Castelldefels van arribar al seu final aquest dimarts 15 d’agost. Ho van fer amb l’actuació d’Hotel Cochambre, que va suposar la culminació al gran truc de màgia, amb una Plaça de l’Església entregada als moviments que dictava la vareta del grup i hipnotitzada per la veu de Benito Inglada. 

La cloenda, com no podia ser d’altre manera, va ser representativa dels cinc dies de festa que s’han viscut a la ciutat, marcats per la disbauxa i la diversió.El catàleg d’activitats i iniciatives per enganxar el públic de totes les edats, ja fossin de la ciutat o de fora, ha estat un dels grans valedors de l’èxit de les festes, que s’ha basat en saber combinar tradicions populars catalanes com les diades castelleres amb els Xicots de Vilafranca i els Vailets de l’Empordà com a colles convidades, el correfoc amb els Dimonis Escarrufaverros de Campanet (Mallorca) com a convidats, o les sardanes amb altres propostes com la festa holi, la cantada d’havaneres o el derbi futbolístic que va enfrontar la UE Castelldefels amb el Vista Alegre, tal com ha declarat l’alcaldessa Maria Miranda.

El vaticini del bon transcurs que han tingut les festes va arribar amb el tret de sortida oficial, disparat pel Pregó de Festes a càrrec de la doctora Montse Sanz, que va evocar la ciutat de Castelldefeles en el Paleolític. Posteriorment, espectacles com el de THC, La Trama, Los Chochos o Doctor Prats van ser els encarregats de guanyar-se un públic amb ganes de divertir-se. Jordi Maresma, regidor de Cultura, Festes i Participació Ciutadana, ha declarat que “estem molt satisfets amb la participació dels ciutadans, que han fet seu l’espai públic. Hem posat en valor a través de les festes indrets importants com el Castell i l’edifici de la República”.

Innovacions que s’han fet un lloc al programa

Any rere any, un seguit d’activitats s’han anat guanyant un espai en el temps que els castelldefelencs dediquen a les seves festes. Més enllà de les festes tradicionals catalanes, es comencen a obrir pas al programa altres exercicis d’oci i entreteniment que busquen satisfer l’heterogeni públic amb iniciatives com les Activitats d’Aigua, que suposen una gran atracció pels més petits per l’Splash Slide, un supertobogan de 127 metres de llargada, o el Holly Dolly Festival, un espectacle de colors combinat amb música orientat a joves.

Espai Jove

Una de les grans notícies de les festes majors d’estiu de 2017 va ser que els joves de la ciutat van poder participar novament en l’organització de l’esdeveniment, conscient l’Ajuntament que no hi ha ningú millor que ells per conjugar els ingredients necessaris per fer la canalla part de la celebració. De la mà del col·lectiu d’associacions de joves ha estat possible la batucada dels Diabòlics Músics de Sant Boi, així com els concerts que posteriorment van tenir lloc a la plaça Joan XXIII a càrrec dels grups locals THC, La Trama i Los Chochos, que van saber plasmar la seva essència en actuacions molt personals.

El Castell de Nit

Els concerts no han estat potestat única de les places.Des del divendres 11 al dilluns 14 va tenir lloc una nova jornada nocturna de portes obertes del Castell, que va ser amenitzada amb la música de bandes com Big Funk Band, Dear Audrey, DJ Plou i el VJ Christian Le Freak, així com la cantada d’havaneres del grup Barca de Mitjana.

Focs Artificials

Com a aperitiu al clímax de la festa, que arribaria amb l’actuació d’Hotel Cochambre, el dimarts a les 23h van tenir lloc els Focs Artificials, que van atreure un nombrós grup de curiosos a la platja de la ciutat per poder gaudir de l’espectacle d’artifici. Per a l’ocasió, es va habilitar un servei de busos gratuït entre les 22h i la 1h de la nit. Un cop el cel nocturn de Castelldefels va deixar de tenyir-se de colors, els assistents van dirigir-se a la Plaça de l’Església, on Benito Inglada els esperava per arrencar un concert de gairebé 3 hores.

Altres activitats

Per explicar l’èxit de les festes majors cal fer menció especial d’altres iniciatives que van suposar una sorpresa positiva pel grau d’acceptació i entusiasme amb què es van rebre. Activitats com la classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, la Ludobaby i Juguipop o el taller de country van suposar grans descobriments.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here