Cornellà disposa d’una xarxa de parcs i zones verdes en les quals poder practicar esport, llegir, jugar, passejar a peu o en bicicleta, o descansar
Els parcs urbans són espais de descans importants per a la ciutadania. Cornellà disposa d’una xarxa de parcs i zones verdes àmplia, amb les deu hectàrees de Can Mercader, el parc del Canal de la Infanta, Can Corts, de la Ribera, de Rosa Sensat… Hi ha moltes alternatives d’oci tot i que el mes d’agost no hi hagi activitats programades. I a més, hi ha les zones de descans i jocs infantils en places i carrers, d’igual manera que l’entorn del riu Llobregat s’ha convertit en un nou espai d’oci i d’itineraris naturals per a la contemplació de flora i aus i per a la pràctica esportiva.

Itineraris saludables i esport

El contacte amb la natura és un dels valors dels parcs. En ells es programen moltes de les activitats del programa d’esport saludable “Vine a fer esport Salut”. Però també s’hi pot fer perfectament esport per lliure, amb plataformes amb circuits d’exercicis o simplement practicar fúting o bicicleta, a més de complementar-ho amb futbol o bàsquet gràcies a les pistes que hi ha instal·lades.

Així mateix, al mateix parc de Can Mercader, el Complex Esportiu ens ofereix alternatives d’esport dirigit en un entorn únic. Remarcar també que, tots els diumenges de 10 a 14 hores, el parc de Can Mercader acull el Mercat de Pagès.

Rutes culturals i arquitectòniques

Encara que no hi hagi activitats o exposicions durant el mes d’agost, Can Mercader continua sent un patrimoni cultural i natural digne de visitar: el mateix edifici del Palau, o els jardins romàntics creats per la família Mercader-Bell-lloch durant el segle XIX. A la zona del parc del Canal de la Infanta, també podem veure diversos elements destacats: la Casa Camprubí (1927), d’estil modernista, l’Espai per a la Pau de Ricard Vaccaro al centre del parc, la masia de Can Tirel (parc de Can Corts), la remodelada fàbrica Suris que acull el Citilab, diversos vestigis del Canal de la Infanta, o ben a la vora, la xemeneia de principis del segle XX i el Museu Agbar.

Zones d’ombra i picnics 

Per gaudir de forma còmoda dels parcs i places en els espais dedicats als jocs infantils s’han instal·lat zones d’ombra amb tendals i també pèrgoles d’ombra dins de l’objectiu de promoure un oci còmode per a la ciutadania. També als parcs de Can Mercader i del Canal la Infanta, la ciutadania pot gaudir de zones de picnic amb taules de fusta i bancs per poder utilitzar-les com a espais de trobada i poder berenar. Al costat s’hi han instal·lat també diferents contenidors per poder llançar les escombraries de forma sostenible.

Els parcs urbans són un recurs clau per millorar el microclima urbà, per al manteniment de la biodiversitat i per fer que la ciutat sigui més saludable i plaent. Aquesta xarxa de parcs, zones verdes i de descans que s’estén de llarg a llarg de la ciutat suma al voltant de 500.000 metres quadrats.

Font: http://www.queferacornella.cat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here