S’esgota l’agost. I amb ell s’esgoten les paradoxes que el cinema només pot viure a l’estiu: les cadires de plàstic, els pareos fent de catifa, les carmanyoles, més sorra que crispetes, etc. Però com a qualsevol tancament, sempre queda l’estoc per treure, i en aquest cas, tenim tres últimes oportunitats per gaudir d’una pel·lícula a l’aire lliure, i totes a Castelldefels

Així que, amants de parlar alt i portar menjar al cinema, comença la última selecció de la cartellera baixllobregatina a la fresca:

Alien, el octavo pasajero

Dimecres 30, a les 22h (El Castell, Castelldefels)

No importa l’edat. Qui vegi Misery per primer cop, aprendrà el que és la tensió. Qui vegi Grease per primer cop, s’anirà a dormint cantant. I, per suposat, qui vegi Alien per primer cop, s’endurà una por angoixosa que durarà, com a mínim, els 116 minuts de durada fílmica. I és que aquesta cinta d’un jove Ridley Scott va significar el trencament d’un cinema fantàstic estancat en uns efectes especials insuficients. Es va crear un monstre icònic i un malson recurrent per a tota una generació. Obligatòria per a àvies, avis, mares, pares, filles i fills.

Buscando a Dory

Dijous 31, a les 22h (Plaça de les Palmeres, Castelldefels)

La penúltima estrena de Pixar, just abans que l’actual Cars 3, és un corall sota el mar. Menja amb la mateixa cullera i a parts iguals del plat d’aventures i el de l’emotivitat. Triomfa en l’arriscada tendència de Disney Pixar d’allargar les seqüeles i sap donar-li el protagonisme adequat a la Dory, a l’igual que al presentar nous i divertits personatges. Potser li falta algun distintiu definitiu que la posi al nivell de Buscant a Nemo, però l’humor i el disseny de color sumen punts fer una més que decent segona part.

Tu decideixes (#nitscastellvotar)

Dimecres 6 de setembre, a les 22h (El Castell, Castelldefels)

El tancament. La fi de la festa. L’hora dels adéus. El cinema a la fresca al Baix Llobregat s’acomiada amb una interessant iniciativa que anima als espectadors a votar via Instagram amb el hashtag #nitscastellvotar per l’última pel·lícula que desitgen veure. La única condició és que sigui un film dels anys 80 i 90, que és la temàtica d’aquest estiu a les Nits al Castell. Pel que hem pogut comprovar a les xarxes socials, les tres principals candidates són: Karate Kid, Els Goonies i El club dels poetes morts.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here