Gavà ha acollit aquest cap de setmana tota la fase final, divendres les semis i diumenge la final

El F.C. Barcelona ha guanyat la Copa Catalunya Femenina de Futbol contra el R.C.D. Espanyol per 3 gols a 0. L’Estadi Municipal. La Bòbila ha acollit aquest cap de setmana tota la fase final d’aquesta competició: divendres a la tarda es van disputar les semifinals entre l’Espanyol i el C.E. Seagull d’una banda, i el Barça i el C.E. Europa de l’altra, mentre que ahir al migdia es va disputar la final entre Barça i Espanyol amb una grada a vessar on unes 900 persones van poder gaudir d’un partit intens i molt disputat.

Aquesta Copa Catalunya Femenina és la quarta consecutiva que guanya el Barça i la vuitena en el seu còmput global. A més, era la primera vegada que l’entrenador blaugrana, Fran Sánchez, arribava a una final amb aquest equip, motiu pel qual es mostrava a l’acabament del partit “molt content per haver guanyat el primer títol i que hagi estat la Copa Catalunya, que sempre és una competició molt especial”.

Sánchez ha destacat que “l’Espanyol ens ha pressionat molt a dalt en els primers minuts i això ens ha desajustat una mica, però després del primer quart d’hora crec que hem agafat més el control del partit i, tot i que l’Espanyol ens ha intentat sorprendre amb pilotes més directes, hem tingut un domini bastant clar del joc”.

L’Espanyol, de la seva banda, arribava per segon any consecutiu a la final i, també per segona vegada consecutiva, perdia el títol a mans del Barça. L’entrenador perico, Joan Bacardit, s’ha mostrat però “molt content” ja que “l’equip ha donat una molt bona imatge, que era el que volíem”. Bacardit ha destacat que el seu equip “ha intentat ser valent, ha intentat pressionar al Barça a dalt i incomodar-lo en la sortida de pilota, crec que a estones ho hem aconseguit però al final evidentment el cansament passa factura, hi ha hagut moments que no arribàvem i la qualitat del Barça no la descobriré ara, són molt bones jugadores i al final se’ns ha fet una mica dur el partit”.

La llotja d’autoritats estava encapçalada per la Molt Honorable presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i l’alcaldessa accidental de Gavà, Rosa Maria Fernández. També hi eren, entre d’altres, l’Honorable Conseller de la Presidència, Jordi Turull; el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies; el tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Gavà, Ramon Castellano; i el regidor d’Esports també de l’Ajuntament de Gavà, German Barrena.

Rosa Maria Fernández es va mostrar molt contenta de que Gavà hagi acollit la fase final de la Copa Catalunya Femenina de Futbol: “estem orgullosos de que s’hagi disputat aquí perquè som un ciutat que creiem en la igualtat de la dona i des de l’esport base es potencia l’esport femení”.

L’alcaldessa accidental va destacar tanmateix que “la igualtat de gènere ha de ser efectiva a totes les vessants de la vida, l’esport és una d’elles i, per tant, les administracions públiques, les federacions i els equips han de potenciar que aquesta igualtat d’oportunitats sigui realitat, i no ho serà fins que es destinin els mateixos esforços a l’esport masculí i al femení”.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here