Eulen ha rebutjat la proposta de mediació proposada per la Generalitat per posar el punt i final al conflicte entre empresa i treballadors als filtres de seguretat del Prat

Finalitzada la segona reunió de mediació celebrada aquest dimarts, el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha explicat que l’empresa “incomprensiblement” no ha acceptat garantir que no hi hauran més acomiadaments ni expedients oberts a treballadors pel no compliment dels serveis mínims durant la vaga a canvi que els treballadors posin punt i final al conflicte amb el laude que es farà públic dijous. 

Ginesta ha lamentat que amb la seva posició, l’empresa, que encara té de temps fins les dotze de la nit de demà per acceptar la proposta, ha donat la sensació de “no voler posar punt i final al conflicte” fiant-ho tot a una resolució del laude molt favorable als seus interessos. 

Al seu torn, el comitè de vaga ha criticat la posició de l’empresa advertint que la seva negativa a la proposta de mediació obre la porta a noves mobilitzacions que els treballadors decidiran en assemblea dilluns vinent.

Malgrat que la reunió de mediació d’aquesta dimarts ha durat més de set hores, Josep Ginesta ha assenyalat que en cap moment ha semblat que l’empresa tingués una voluntat real d’arribar a una acord. De fet, el director general ha criticat que durant la negociació els representants d’Eulen “sovint han de fer masses trucades a masses llocs, el que provablement dificulta la comprensió del conflicte al Prat”. 

Sobre la negativa de l’empresa a negociar esperant la resolució del laude, Ginesta ha recordat que aquest “no pot decidir sobre qüestions futures” i que amb aquests escenari els treballadors tenen la sensació que l’empresa, més enllà dels dos treballadors acomiadats més els dos expedientats, té la voluntat d’emprendre represàlies a futur amb aquells vigilants de seguretat que podrien no haver complert els serveis mínims segons el parer d’Eulen. 

Una situació, ha afegit, que està generant una sensació d’incertesa i de por entre els treballadors perquè, més enllà del laude, l’empresa encara té un termini de dos mesos per aplicar les sancions que consideri oportunes. Al seu torn, l’assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, ha lamentat que l’empresa no hagi accedit a la proposta de mediació que podria haver posat punt i final al conflicte. Aquí, ha criticat que amb la seva nul·la voluntat negociadora Eulen està demostrant com es relaciona amb els seus treballadors al preferir aplicar represàlies en comptes de buscar una solució pactada al conflicte. 

Giménez ha assegurat que el comitè de vaga es mantindrà obert al diàleg i que mantindrà oberta la proposta de mediació fins demà dimecres a les dotze de la nit. Si passat aquest termini Eulen no accepta l’acord, els treballadors decidiran les pròximes passes a seguir a l’assemblea que celebraran dilluns vinent al Prat de Llobregat per analitzar el laude del govern espanyol. 

A l’espera del que decideixin en assemblea els treballadors d’Eulen, les aturades als filtres de seguretat del Prat tornaran el pròxim 8 de setembre tots els divendres de 10:30 a 11:30 i de 18:30 a 19:30.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here